27/11/2020

Γ. Σαρακιώτης στον ANT1: «Το πως στηρίζει η Κυβέρνηση το Ε.Σ.Υ. το βλέπουμε με το Νοσοκομείο Λαμίας»

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης εστίασαν στην ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είτε με τη δημιουργία νέων κλινών Μ.Ε.Θ., είτε με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Λυπάμαι που το λέω αλλά η Κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο» ανέφερε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Αν δούμε και τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α., η χώρα μας κατατάσσεται στην προτελευταία θέση αναφορικά με τις πρόσθετες δαπάνες για το χώρο της υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας» ενώ προσέθεσε ότι: «η Κυβέρνηση λόγω ιδεοληψιών δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε ως παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αναφέροντας τα εξής:

«Σας μεταφέρω την εικόνα από την πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία, από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και σας λέω ότι, δε δημιουργήθηκε έως σήμερα ούτε μία νέα κλίνη Μ.Ε.Θ., όλους αυτούς τους μήνες. Παρά μόνον έγινε μετατροπή επτά κλινών Μ.Α.Φ. σε έξι Μ.Ε.Θ. COVID-19»

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στην εικόνα της χώρας σε ότι αφορά τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) κορονοϊού, λέγοντας τα εξής:

«Στο θέμα των τεστ, και εκεί η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Παρά το ότι φορείς όπως ο Ο.Ο.Σ.Α. και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λένε από την άνοιξη ότι με έναν τρόπο θα ξεπεράσουμε την πανδημία, δηλ. με τη διενέργεια πολλών διαγνωστικών ελέγχων», ενώ αναφερόμενος στον παροπλισμό των ερευνητικών κέντρων στη μάχη κατά της πανδημίας, ο Αν. Τομεάρχης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία δήλωσε:

«Τα ερευνητικά κέντρα της χώρας διαμαρτύρονται και στέλνουν επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Υγείας αναφέροντας ότι, τους έχουν αφήσει εκτός της διαχείρισης της πανδημίας. Ένα μόνο ερευνητικό κέντρο μπορεί να κάνει έως και 6.000 τεστ την ημέρα. Ξέρετε πόσα διενεργεί σήμερα; 1.000 τεστ. Και εκεί που αυτά κέντρα κάνουν τεστ με κόστος για το Δημόσιο 25 και 30 ευρώ, φορείς του Δημοσίου προτιμούν να τα δίνουν σε ιδιώτες με κόστος 100, 80 και 60 ευρώ».

Τέλος, σχολιάζοντας τις επιλογές της Κυβέρνησης σε ότι αφορά το πεδίο της οικονομίας, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:

«Ενώ η Κυβέρνηση αρνείται να καταβάλλει εξ ολοκλήρου το δώρο των Χριστουγέννων προς τους εργαζομένους και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, ενώ δεν υιοθετεί την πρόταση μας για καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης, και ενώ τα προηγούμενα χρόνια, το 2017 είχαμε δώσει αυτή την περίοδο κοινωνικό μέρισμα ύψους 700 εκατ. ευρώ και το 2018 αντίστοιχο ύψους 1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας εκατομμύρια συμπολίτες αλλά και τις τοπικές οικονομίες και αγορές, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται σήμερα, διαφημίζοντας το μάλιστα, να δώσει μόλις 54 εκατ. ευρώ, μόνο σε όσους λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», συμπληρώνοντας ότι:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τα μνημόνια πάνω από το κεφάλι του κατάφερνε και έδινε εκατοντάδες εκατ. ευρώ προς τους συμπολίτες μας, που το είχαν περισσότερο ανάγκη από ποτέ, ενώ σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τι λέει σε μία κοινωνία που περνάει πανδημία και βλέπει να χάνονται θέσεις εργασίας και να κλείνουν επιχειρήσεις; 54 εκατ. ευρώ και αυτή είναι η στήριξη».

Αρχείο δελτίων τύπου

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού»

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγές στο ποινικό και δικαστικό σύστημα της χώρας μας στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα σχολίασε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

«Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. στη Σόφια»

Στη Σόφια της Βουλγαρίας για τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα