27/01/2022

Γ. Σαρακιώτης στον Ant1: «Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αθήνα και για την Κυβέρνηση “δε φταίει κανείς”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας τη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Όπως αρχικά ανέφερε:

«Είναι αντιληπτό από όλους ότι η εικόνα της Αθήνας δεν είναι ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Δεν μπορεί να είναι κανείς υπερήφανος για το γεγονός ότι επί τέσσερις ημέρες, χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στο Χολαργό και σε πολλές άλλες περιοχές. Πρόκειται για εικόνες υπανάπτυκτης χώρας. Διανομείς κάνουν τους τροχονόμους, σε νοσοκομεία παραμένουν εγκλωβισμένοι ασθενείς και προσωπικό και δεν υπάρχει φαγητό για τους νοσηλευόμενους. Θα πρέπει να χειροκροτήσουμε για όλα αυτά την Κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη;»

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε ότι:

«Η σημερινή Κυβέρνηση είναι η μόνη της μεταπολίτευσης, που δεν μπορεί να πει ότι “παρέλαβε καμένη γη”. Παρέδωσε χώρα σε μνημόνια και καταχρεωμένη και παρέλαβε χώρα εκτός μνημονίων, με 37 δισ. ευρώ στο ταμείο. Δεν ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά η Ν.Δ. και αντί να προσλάβει τεχνικό προσωπικό, για να μη ζούμε αυτές τις πρωτοφανείς εικόνες, έδινε bonus στα γαλάζια μεγαλοστελέχη. Ο κόσμος υποφέρει από την ακρίβεια, κανένας μηχανισμός δε λειτουργεί και τα “golden boys” της Ν.Δ. λαμβάνουν “bonus” και παχυλές αμοιβές από την Κυβέρνηση».

Ο κ. Σαρακιώτης, μάλιστα, επεσήμανε υπενθυμίζοντας την παρελθούσα αντιπολιτευτική κριτική της Ν.Δ. ότι:

«Όταν ήταν στην Αντιπολίτευση ο σημερινός Πρωθυπουργός, δήλωνε: “Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη, αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες”. Τώρα για ποιο λόγο δεν παραιτείται κάποιος; Αισθάνομαι θλίψη γιατί χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και δεν μπορούν να… “απολαύσουν τις δημοσκοπήσεις”, όπως μας λένε στελέχη της Ν.Δ.. Όταν επιστρέψει κάποια στιγμή το ρεύμα στο Μαρούσι, στο Χολαργό, στου Ζωγράφου και σε άλλες περιοχές της χώρας, “θα απολαύσουν αυτές τις δημοσκοπήσεις”, που δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη να “προελαύνει”».

Όσον αφορά το σχόλιο του εκπροσώπου της Ν.Δ. ότι «δεν είναι όλα μαύρα», ο Βουλευτής Φθιώτιδας αντέτεινε:

«Χθες είχαμε 115 ανθρώπινες απώλειες και συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 22.970 συμπολίτες μας και “δεν είναι όλα μαύρα”; Μήπως είναι ροζ; Πόσος κόσμος πρέπει να χαθεί για να πούμε ότι η κατάσταση είναι μαύρη

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε:

«Στην Κυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά μόνο επικοινωνία. Πού βρίσκεται ο κ. Γεραπετρίτης, που εμπνεύστηκε αυτό το “επιτελικό κράτος” που “λύνει όλα τα προβλήματα”; Απαντά στον Μένιο Φουρθιώτη; Έχει κρυφτεί επί τέσσερις ημέρες».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα