15/02/2024

Γ. Σαρακιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Φωνάζουμε για Δικαιοσύνη και Αλήθεια»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και της Ευρωομάδας “The Left”, Κώστα Αρβανίτη, την Τετάρτη 14/02/2024, η οποία και έδωσε βήμα στους Μαρία Καρυστιανού, Παύλο Ασλανίδη, συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, παραβρέθηκε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας προηγήθηκε τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε: «Πριν από ένα χρόνο, η χώρα μας βίωσε μία από τις τραγικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της. Κάποιοι μίλησαν για “θυσία” και κάποιοι για “ευκαιρία”, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης το πήγε 2 βήματα παρακάτω κατηγορώντας τους συγγενείς των θυμάτων ότι εργαλειοποιούν την απώλεια των συγγενών τους!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε εξ αρχής για “έγκλημα”. Ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και ως νομικός, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι “δεν πάμε και όπου βγει”… Από την αρχή, ξέρουμε που θα βγει, στην πλήρη συγκάλυψη…Στο ότι ευθύνονται ο σταθμάρχης, ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας. “Δε θα βγει” σε πολιτικό πρόσωπο. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν οι άνθρωποι, οι οποίοι με τις μαρτυρίες τους οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πολλούς εξ όσων έχει ασκηθεί δίωξη, δεν καλούνται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής γιατί αρνούνται οι Βουλευτές της Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, δέχονται επιθέσεις και λοιδορούνται. Βιώνουν μια πρωτοφανή επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα. Στην Επιτροπή, από τη μία κάποιοι αναφέρονται σε “ανθρώπινο λάθος” και από την άλλη, όσοι είχαν προβεί σε καταγγελίες και προσπάθησαν να ρίξουν φως είναι… “αναξιοπρεπείς” και “βρίσκονται σε pay roll. Όμως, τα έφερε έτσι η μοίρα που σήμερα συζητείται ένα νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή για το οποίο πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ. προκειμένου να μην το υπερψηφίσουν, έχουν επικαλεστεί τη “συνείδησή” τους, τις “αρχές” τους και τις “αξίες” τους. Αναρωτιέμαι όταν, πριν τέσσερις μήνες συζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ. Καραμανλή για ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες, είχαν “συνείδηση, αρχές και αξίες”; Πού ήταν η συνείδησή τους πριν τέσσερις μήνες; Σήμερα την ανακάλυψαν;».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα