08/11/2022

Γ. Σαρακιώτης στο Κανάλι της Βουλής: «Η Δημοκρατία μας νοσεί και ο ιός έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Η Δημοκρατία μας νοσεί. Νοσεί βαριά. Και η αιτία δεν είναι ο κορονοϊός. Ο ιός έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το δεδομένο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής «Πρωινή Επισκόπηση» με τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τις παρακολουθήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά, Υπουργών και υψηλόβαθμών στελεχών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, κ.α.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι μετά τις αποκαλύψεις του κ. Βαξεβάνη, επικράτησε από τα πρόσωπα τα οποία αναγράφονται στην εφημερίδα πλήρης αφωνία. Βλέπουμε να μιλούν κύκλοι, αλλά όχι οι ίδιοι. Δεν έχει στόμα ο κ. Δένδιας; Αναρωτιέμαι. Δεν έχει φωνή ο κ. Δένδιας; Πρέπει να βγουν κύκλοι του Υπουργού να απαντήσουν; Ο κ. Σαμαράς; Έχει κάποιο πρόβλημα στις φωνητικές του χορδές; Οι υπόλοιποι Υπουργοί, ο κ. Σταϊκούρας, που είναι ο κ. Σταϊκούρας να διαψεύσει το δημοσίευμα ή να βάλλει κατά της εφημερίδας;», ενώ έβαλε στο στόχαστρο και το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης δε νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για όλα αυτά; Ο Πρωθυπουργός ο οποίος δε γνώριζε για τις υποκλοπές. Ο Πρωθυπουργός ο οποίος δε γνώριζε για το παρακράτος όπως καταγγέλλουν στελέχη του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Ο Πρωθυπουργός ο οποίος δε γνώριζε για τον κ. Πάτση και τις δουλειές που έκανε. Ο Πρωθυπουργός που δε γνώριζε ότι η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Τσιάρα, είχε εταιρεία με τον κ. Πάτση. Ο Πρωθυπουργός που δε γνώριζε για τον Λιγνάδη. Ο Πρωθυπουργός ο οποίος δε γνώριζε για τίποτα.», ενώ προσέθεσε ότι:

«Ο Πρωθυπουργός το μόνο που γνωρίζει είναι το να γίνεται σωστά η διανομή των απευθείας αναθέσεων, πάνω από 7,5 δισ. ευρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα απευθείας αναθέσεις και γνωρίζει πολύ καλά το που θα φύγει τριήμερο. Αυτά γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.»

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των επαφών των μελών της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρήση παράνομων λογισμικών (PEGA) στην Ελλάδα αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε:

«Ακούστηκαν πράγματα για παρανοϊκό σύστημα στη χώρα μας. Οι κατηγορίες ήταν σφοδρές από τους Ευρωπαίους, Η χώρα μας δυστυχώς γίνεται πρωτοσέλιδο για ένα πολύ άσχημο ζήτημα. Έχουμε μία δυσφήμιση της χώρας μας, με αποκλειστική υπευθυνότητα του Κυβερνώντος κόμματος και του Πρωθυπουργού».

Απαντώντας στο ερώτημα για το πώς θα οδηγηθεί, με αυτό το τοξικό κλίμα, η χώρα στις εθνικές εκλογές, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Το τοξικό κλίμα από κάπου προέρχεται, από κάπου πηγάζει. Δεν παρακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας όλους τους συνεργάτες του, κι όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του. Ο κ. Μητσοτάκης το πράττει. Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που χειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν να είναι της οικογένειας του και να το μοιράζει σε οικείους, φίλους, σε συγγενικά πρόσωπα και προς τους Βουλευτές του, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Άρα το ζήτημα της τοξικότητας πρέπει να απασχολήσει αυτούς από τους οποίους εκπορεύεται», ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός τα τρία τελευταία χρόνια, και να βγαίνει ο άνθρωπος του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που υποστήριζε μέχρι πρότινος σθεναρά την Κυβέρνηση και να μιλά για “φασιστικό παρακράτος το οποίο διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα και εδρεύει στο Μαξίμου”», καλώντας τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ή κάποιο άλλο στέλεχος της Ν.Δ. να απαντήσει στον κ. Μαρινάκη και στο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βρέντζο.

Τοποθετούμενος πάνω στο θέμα των δημοσκοπήσεων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε σκωπτικά ως εξής:

«Φαντάζομαι ότι, τώρα μετά την υπόθεση Πάτση, θα αυξήθηκε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας! Γιατί ο κόσμος θα θέλει να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία για να αγοράζουν οι Βουλευτές της, τα “κόκκινα δάνεια” κοψοχρονιά με δανεισμό από τις τράπεζες, στέλνοντας εν συνεχεία εξώδικα στους πολίτες! Είναι κάτι το οποίο φαντάζομαι θα δώσει μία πρόσθετη ώθηση στον κ. Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, ενώ τώρα που βγήκε στο προσκήνιο το ζήτημα των υποκλοπών, θα δώσει επιπρόσθετη ώθηση και θα φτάσει η διαφορά στις 15 μονάδες, αν κρίνω από το πώς λειτουργούν οι δημοσκοπήσεις έως σήμερα!», ενώ ερωτηθείς για το τι λόγο είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθούν όλα αυτά τα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, την ώρα που καταγράφεται δημοσκοπική διαφορά ασφαλείας για την Κυβέρνηση, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε:

«Μπορεί να είναι κάτι κληρονομικό! Γιατί και ο πατέρας του παρακολουθούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του και τους συνεργάτες του. Συνιστά μία παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη…», ενώ προσέθεσε:

«Αν ήταν 10 μονάδες μπροστά, γιατί δεν έκανε εκλογές τον Σεπτέμβρη ο κ. Μητσοτάκης; Προφανώς γιατί και ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία βάση και απλώς τις χρησιμοποιεί ως το τελευταίο ανάχωμα της διαρκούς πτώσης της δημοφιλίας του και της αποδοχής της Κυβέρνησης». 

Κληθείς να σχολιάσει το μέτρο της εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Αυτό που ο περισσότερος κόσμος ρωτά είναι τι διαφορά έχει το καλάθι του νοικοκυριού με το φυλλάδιο προσφορών που διαχρονικά εκδίδουν τα σουπερμάρκετ. Δεν έχει καμία διαφορά», ενώ σχολίασε και τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης όλο αυτό το διάστημα, λέγοντας ότι:

«Στρέφεται η αγοραστική κίνηση αποκλειστικά στα σουπερμάρκετ και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας, οι οποίες απασχολούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων που πλήττονται από την υπέρ-προβολή του καλαθιού του νοικοκυριού. Έχουμε έναν Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος δεν κάνει άλλη δουλειά από το να διαφημίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ τα προϊόντα στα σουπερμάρκετ. Αναρωτιέμαι, δε γνωρίζει ότι υπάρχουν κρεοπωλεία, μίνι μάρκετ, μανάβικα τα οποία αυτή τη στιγμή χάνουν σε αγοραστική κίνηση καθώς υπάρχει αυτή η υπέρ-προβολή του καλαθιού του νοικοκυριού;», επαναλαμβάνοντας εν συνεχεία τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία για τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση για τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Από πέρυσι τον Οκτώβρη διαβάζουμε για αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 200%. Πέρυσι τον Οκτώβρη ποιος πόλεμος υπήρχε και είχαμε 200% αύξηση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας; Ο πόλεμος σίγουρα επηρεάζει ως έναν βαθμό. Όμως βλέπουμε στη γειτονική μας χώρα την Ιταλία, να είναι πιο 0,30 ευρώ πιο χαμηλά η βενζίνη και 0,40 ευρώ το πετρέλαιο.». Σε ότι αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου τόνισε:

«Στο ενεργειακό παρατηρούμε τρομερές καθυστερήσεις και ασυνεννοησία από την πλευρά της Ε.Ε., όμως αυτό δε σημαίνει ότι και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες. Γιατί όταν διαβάζουμε για αυξήσεις στο φυσικό αέριο στην Ε.Ε. κατά μέσο όρο 60% και στη χώρα μας είναι 220%, νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το 60% με το 220% έχει μία μικρή διαφορά», ενώ έκανε εκ νέου λόγο για την λανθασμένη επιλογή της Κυβέρνησης να προβεί στην ιδιωτικοποίηση του 17% της Δ.Ε.Η.

Τέλος, ερωτηθείς για τις συνέπειες της απογραφής στην κατανομή των εκλογικών εδρών και την απώλεια μίας έδρας στην Φθιώτιδα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην περιοχή δήλωσε ότι:

«Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε θα έχουμε την απώλεια μίας έδρας. Είναι πενταεδρική η Φθιώτιδα, θα έχουμε τέσσερις έδρες. Αλλά μιας και ανοίξατε αυτό το θέμα, πρέπει να συγχαρώ την Κυβέρνηση που κατάφερε να κάνει μέσα σε δύο χρόνια μία απογραφή. Το 1991 η απογραφή γινόταν σε μία ημέρα, αλλά σήμερα με το ψηφιακό κράτος των “αρίστων” τους πήρε δύο χρόνια να κάνουν μία απογραφή. Τα θερμά μου συγχαρητήρια»  

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης: «Ο κ. Θεοδωρικάκος υπουργοποιήθηκε, ενώ υπάρχει δικογραφία στη Βουλή που εμπλέκει στενούς συνεργάτες του με τη Greek Mafia»

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η ανασυγκρότηση της περιφέρειας και το αναπτυξιακό...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα