15/11/2021

Γ. Σαρακιώτης στο Κόκκινο: “Όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα θυμηθούν τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη που δεν υλοποίησε”

Στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά και το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.

Δεν υπάρχει πολίτης, που να μην αγανάκτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τη “λίστα Πέτσα”, η οποία ουσιαστικά αλλοτρίωσε τα ΜΜΕ καθώς χρησιμοποιήθηκε για εξαγορά συνειδήσεων. Αντί να διατεθούν χρήματα για την υγεία ή για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δαπανήθηκαν ώστε τα ΜΜΕ να εξυμνούν τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του.

Από 1/1/2020 έως 1/4/2021, στις 270.000 περίπου συμβάσεις που υπέγραψε το ευρύτερο Δημόσιο, οι 160.000 ήταν απευθείας αναθέσεις. Είναι εξωφρενικά μεγάλο το νούμερο και συνιστά απόδειξη του ότι για κάποιους η πανδημία ήταν ευκαιρία εύκολου πλουτισμού.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διάθεση δημόσιου χρήματος χωρίς κριτήρια, χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις και να φτάνουμε στα τραγελαφικά και επικίνδυνα να χρηματοδοτούνται ΜΜΕ, όπως το ΒΕΡΓΙΝΑ TV, τα οποία όχι μόνο δεν έκαναν καμπάνια για την προστασία των πολιτών από την πανδημία και την υποστήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά είναι αρνητές της πανδημίας και κατά του εμβολιασμού.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει χρήματα για Μ.Ε.Θ., για αγορά λεωφορείων ή για ενίσχυση γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι καταβάλλουν μια τιτάνια προσπάθεια επί 1,5 έτος, αλλά βρίσκει εκατομμύρια για ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Ιστορικά στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρχε “αντιεμβολιαστικό κίνημα”, όπως πχ στις ΗΠΑ. Είναι “κατόρθωμα” του κ. Μητσοτάκη η δημιουργία τόσο έντονου “αντιεμβολιαστικού κινήματος” και στην Ελλάδα, μέσω της στοχοποίησης μερίδας του πληθυσμού και άλλων λάθος χειρισμών. Για τον κ. Μητσοτάκη “ποτέ δε φταίει κανένα στέλεχος της Κυβέρνησης”, παρά το ότι στον ανασχηματισμό ο ίδιος αποδέχθηκε ότι οι Υπουργοί του δε διαχειρίστηκαν ορθά την πανδημία αλλάζοντάς τους. Ποια είναι μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας;

Σύμφωνα με την κα Λινού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε εκδώσει μέχρι και βιβλίο για το πώς θα πεισθεί ο πληθυσμός να εμβολιαστεί και πώς οι γιατροί θα εμπλακούν στη διαδικασία, αυτό το βιβλίο δεν ήρθε ποτέ στη χώρα μας και ούτε καν μεταφράστηκε.

Όταν έρθει η ώρα, οι πολίτες θα θυμηθούν τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για “περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, “ασφάλεια των πολιτών”, “κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών”, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Θα θυμηθούν, επίσης, ότι οι τσέπες τους σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, όπως και η συνολική προοπτική της οικονομίας.

Ο πρώτος τη τάξει Υπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Οικονόμου ότι πολιτεύεται με ψευδείς επιστολές. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει θέση και παρακολουθεί την κόντρα αμέτοχος…

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα