02/04/2023

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η αλλαγή ατζέντας και ο φράχτης δεν μπορούν να αποτρέψουν την εκλογική ήττα της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά εμφανίστηκε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί των ζητημάτων της φύλαξης των συνόρων και της οικονομίας, καθώς και επί των μετεκλογικών σεναρίων.

Όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Το γεγονός ότι η Ν.Δ. ξεθάβει το θέμα του φράχτη στον Έβρο εν μέσω προεκλογικής περιόδου δείχνει την ένδεια επιχειρημάτων σε προγραμματικό επίπεδο. Δεν έχουμε πρόβλημα με το φράχτη, ούτε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον γκρέμισε. Απλά τονίζουμε ότι ως μέσο προστασίας των συνόρων δεν είναι αποτελεσματικό ούτε πανάκεια. Προφανώς οι δελφίνοι της Ν.Δ. θέλουν να βάλλουν κατά του κ. Δένδια, ο οποίος δήλωνε το 2018 ότι “δεν πιστεύει στον φράχτη στον Έβρο, δεν πιστεύει στους φράχτες γενικά” προκειμένου την επόμενη ημέρα να βγει εκτός της μάχης διαδοχής στη Ν.Δ.. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν απαντά στο απλό ερώτημα: Τα σύνορα μας βρίσκονται στη μέση της κοίτης του ποταμού Έβρου και ο φράχτης κατασκευάζεται εντός του ελληνικού εδάφους. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα εκτός του φράχτη, αλλά εντός ελληνικού εδάφους, ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς;»

Στις δε κατηγορίες του συνομιλητή του από τη Ν.Δ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη περί «τροπολογίας Παπαδημούλη» στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι: «Η τροπολογία δεν είναι του κ. Παπαδημούλη και εκτός αυτού, αφού οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. τάσσονται “υπέρ της χρηματοδότησης του φράχτη”, γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν; Ποια στάση κράτησε η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος; Μήπως ίδια με τους Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;»

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης, αφού τόνισε ότι «η καθημερινότητα έχει γίνει πολύ σκληρή και η Κυβέρνηση αναζητά διέξοδο», πρόσθεσε σκωπτικά: «Όλος ο κόσμος στη Λαμία, στην Αταλάντη, σε ολόκληρη την Ελλάδα, συζητά συνεχώς για το φράχτη! Αυτό τον απασχολεί! Κανείς δε μιλά για το πετρέλαιο, τη βενζίνη, τα τρόφιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα… Αν, όμως, ο κ. Γεωργιάδης θέλει να μιλάμε για τα εθνικά θέματα, μπορούμε να συζητούμε για την υπόθεση “Turkaegean”

Σχετικά με τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία πορεύεται προς τη νίκη. Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Έχουμε καταθέσει κοστολογημένο πρόγραμμα εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περιγράφοντας τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες και ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για προοδευτική διακυβέρνηση. Όσα κόμματα εισέλθουν στη Βουλή και θέλουν να αυτοαποκαλούνται προοδευτικά θα κριθούν από τη στάση τους».

Ακολούθως, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε τον κ. Σαρακιώτη αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, λαμβάνοντας την ξεκάθαρη απάντηση από τον Βουλευτή Φθιώτιδας: «Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει. Αν εσείς, κ. Γεωργιάδη, έχετε ξεκινήσει σπριντ για να γίνετε Πρόεδρος της Ν.Δ., είναι δικό σας θέμα. Σας ρωτώ: Αν χάσει ο κ. Μητσοτάκης, εσείς θα είστε υποψήφιος για την Προεδρία της Ν.Δ.;» Στην ερώτηση του κ. Σαρακιώτη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ξεκάθαρα: «Όχι, δεν θα είμαι υποψήφιος»!

Πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι: «Αναρωτιόμαστε, μετά τα food pass και τα fuel pass, πόσα άλλα pass θα μηχανευτούν έως τις εκλογές οι άνθρωποι, οι οποίοι ξόρκιζαν τα επιδόματα όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Μας είχαν τρελάνει για τα “επιδόματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” και τώρα, το μόνο που κάνουν, είναι φούσκες όπως το “καλάθι του νοικοκυριού” και αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πλήρωναν 180 ευρώ μηνιαίως και τώρα 250».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα