26/04/2023

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Οι αγρότες στη Φθιώτιδα ακόμη περιμένουν τις δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε. και η Ν.Δ. μας μιλά για… τις δηλώσεις Βαρουφάκη»

Στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Φθιώτιδας και της καθημερινότητας των πολιτών αναφέρθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας προοδευτικής διακυβέρνησης την 21η Μαΐου υπογραμμίζοντας: «Οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα, το προηγούμενο διάστημα, έχουν θέσει τις βάσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση. Από τον Σεπτέμβρη του 2022 αναφερθήκαμε σε 6 συγκεκριμένους εθνικούς στόχους και αν υπάρχει κάποιο κόμμα του προοδευτικού χώρου που συμφωνεί, είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε συνεργασία. Αυτή τη στιγμή, όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης περί κλεισίματος τραπεζών βρίσκονται σε αντίθεση με όσα εμείς έχουμε εξαγγείλει και άρα, δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. Να συζητάμε για κλείσιμο τραπεζών, ενώ η χώρα δεν βρίσκεται στη σκληρή μνημονιακή περίοδο 2012-2013, θεωρώ ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αντιθέτως, οφείλουμε να συζητήσουμε για τη λειτουργία των τραπεζών και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του επιχειρείν δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Τραπεζικά δάνεια, επί Κυβέρνησης Ν.Δ., υπήρχαν μόνο για λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Εν συνεχεία, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας άφησε στην άκρη τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες και εστίασε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας επισημαίνοντας: «Αναμένω από ένα στέλεχος της Ν.Δ. να αναφέρει ποιος επαγγελματικός κλάδος, ποια κοινωνική τάξη είναι τόσο ικανοποιημένη από την Κυβέρνηση και θα προσέλθει στις κάλπες να υπερψηφίσει τη Ν.Δ.. Οι εκπαιδευτικοί, που με την κα Κεραμέως έχουν περάσει τις πιο “μαύρες ημέρες” των τελευταίων ετών; Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, που είδαν το Ε.Σ.Υ. να ισοπεδώνεται από τον κ. Μητσοτάκη; Οι αγρότες, που για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την κατάθεση των δηλώσεων του Ο.Σ.Δ.Ε.; Κάθε χρόνο καταθέτονταν από τα τέλη Φλεβάρη, τις αρχές Μάρτη και φέτος, φθάσαμε στα τέλη Απρίλη και ακόμη περιμένουν να ενδιαφερθεί για τον πρωτογενή τομέα μια… παντελώς αδιάφορη Κυβέρνηση».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης επέμεινε να εστιάζει στα ζητήματα των προτεινόμενων λύσεων για την επόμενη ημέρα σημειώνοντας: «Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων. Μετά την υγειονομική κρίση η οποία άφησε το αποτύπωμά της στην υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τώρα υπάρχει η ενεργειακή κρίση η οποία έχει συρρικνώσει το εισόδημα όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Καλή η συζήτηση για τον Βαρουφάκη ή τον φράχτη, αλλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με προτάσεις όπως η ρύθμιση των δανείων και το “κούρεμα” ιδιωτικού χρέους».

Κλείνοντας, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Αν υπάρχει ένας πολίτης, ο οποίος να είναι ικανοποιημένος από την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να εκχωρήσει τον έλεγχο της Δ.Ε.Η. σε ιδιώτες, απόφαση η οποία οδήγησε επιχειρήσεις στο κλείσιμο και νοικοκυριά σε τρομερή απώλεια εισοδήματος, θα ήθελα πραγματικά να συζητήσω μαζί του και να ακούσω τα επιχειρήματά του. Δεν μπορούμε να συζητούμε για “επόμενη μέρα” και “ανάπτυξη” με το υπάρχουν καθεστώς στη Δ.Ε.Η.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης προς Αυγενάκη: «Διορθώστε την αδικία του αποκλεισμού της Φθιώτιδας από το πρόγραμμα απονιτροποίησης»

Τη συμπερίληψη όλης της Φθιώτιδας στη νέα πρόσκληση διετούς διάρκειας για τη δράση που στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα (απονιτροποίηση) ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

Στις αθλιότητες και στις ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μαρινάκη απάντησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η “Κυβέρνηση των αρίστων” προτάσσει τον ποινικό λαϊκισμό αντί της επιστήμης»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αρχικά, ο...

Διαβάστε Περισσότερα