22/02/2023

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ο “κεντρώος” κ. Μητσοτάκης, αφού υιοθέτησε τα παιδιά του Καρατζαφέρη, πλέον υιοθετεί και τον ίδιο»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως ανέφερε αρχικά, σχετικά με την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή να αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. εν όψει των επικείμενων εκλογών:

«Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση του κ. Καραμανλή, βλέπει ότι γίνεται μνεία στον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά καμία αναφορά στον σημερινό Πρόεδρο και Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσω δημοσίων τοποθετήσεων, είχε διαχωρίσει τη θέση του σε πολλά ζητήματα. Πριν 1,5 χρόνο για το θέμα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και αργότερα για το ζήτημα των υποκλοπών και της καταπάτησης των θεσμών από τον κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Μετά την έξοδο του κ. Καραμανλή, έχουμε την είσοδο του κ. Καρατζαφέρη, εξέλιξη η οποία δείχνει που οδεύει η Ν.Δ. κλείνοντας το μάτι προς την ακροδεξιά. Ο κ. Καρατζαφέρης βγήκε από τη ναφθαλίνη, μετά την περίοδο 2010-2014 όταν σοβαρές κεντροδεξιές εφημερίδες, όπως η “Καθημερινή”, έβαλαν τόσο εναντίον του όσο και εναντίον των κυρίων Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη ως “ακροδεξιά αγκάθια”. Η στροφή της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη. Ο κ. Μητσοτάκης προβαλλόταν ως “κεντρώος ηγέτης” αλλά σήμερα, αφού υιοθέτησε τα “παιδιά” του Καρατζαφέρη, υιοθετεί και τον “πατέρα”

Εν συνεχεία, ακούγοντας την εκπρόσωπο της Ν.Δ. να αναφέρεται σε «ανακούφιση της μεσαίας τάξης από τη Ν.Δ.» (!) ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Δεν ξέρω πως η Ν.Δ. “ανακούφισε” τη μεσαία τάξη, αφού το μόνο βάρος, που της αφαίρεσε, ήταν το πορτοφόλι. Θυμόμαστε όλοι πως ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά ξόρκιζε τα επιδόματα, που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα τελευταία 4 χρόνια, δίνει διαρκώς επιδόματα χωρίς να λαμβάνει κανένα αναπτυξιακό μέτρο».

Όσον αφορά το επιχείρημα περί «κρίσης» προκειμένου να υποστηριχθεί η επιδοματική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Όταν ανέλαβε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015, η χώρα βρισκόταν σε βαθύτατη κρίση, καθώς η ανεργία ανερχόταν στο 27%, ενώ το Α.Ε.Π. είχε απωλέσει το πρωτοφανές για χώρα εν καιρώ ειρήνης ποσοστό του 25%». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Πώς η μεσαία τάξη θα στηρίξει τη Ν.Δ., όπως θέλουν να μας πείσουν οι δημοσκοπήσεις, όταν έχει βιώσει αυτόν τον “Αρμαγεδδώνα” τα τελευταία 4 χρόνια; Όταν, σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις, η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει συρρικνωθεί κατά 40%, πώς μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος και χαρούμενος; Οι πολίτες γνωρίζουν ότι, 6 μήνες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαμε 200% αύξηση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και εκτόξευση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Με αυτά έρχονται αντιμέτωποι στην καθημερινότητά τους και όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, όπως το “καλάθι του νοικοκυριού”».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα