22/04/2023

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απαντά με προτάσεις στην προπαγάνδα της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου Υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφερόμενος στα ζητήματα των μετεκλογικών συνεργασιών και της οικονομίας.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης ρωτήθηκε για τις τοποθετήσεις εκπροσώπου του ΜΕΡΑ25 περί «κλεισίματος τραπεζών», αναφέροντας: «Να απολογηθούν τα στελέχη του ΜΕΡΑ25 και να αιτιολογήσουν τις εν λόγω δηλώσεις. Δεν ενδιαφέρουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία οι απόψεις ενός στελέχους άλλου κόμματος για τις τράπεζες. Προσωπικά, τοποθετούμαι ως εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αγωνίζομαι ώστε να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε».

Παράλληλα, σχολιάζοντας όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα σχετικά με την περίοδο των μνημονίων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Θεωρείτε ότι οι πολίτες ξέχασαν ποιος χρεοκόπησε τη χώρα; Εκείνοι που μας έβαλαν στα μνημόνια και κατάφεραν το πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα εν καιρώ ειρήνης να έχουμε απώλεια του Α.Ε.Π. ύψους 25% μεταξύ 2010-2015, εκείνοι που το κόμμα τους χρωστά 500 εκ. ευρώ, αυτοί οι άνθρωποι θα κουνήσουν το δάχτυλο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία; Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και το κόμμα μας δεν χρωστά ούτε 1 ευρώ; Ανεργία ύψους 27% παραλάβαμε το 2015 και την παραδώσαμε στο 17% το 2019».

Εν συνεχεία, η συζήτηση επέστρεψε στα ζητήματα των μετεκλογικών συνεργασιών, με τον κ. Σαρακιώτη να τονίζει: «Δεν γνωρίζω αν το ΜΕΡΑ25 θα είναι στη Βουλή και συνεπώς… τι να συζητάμε; Μου κάνει εντύπωση, όμως, για ποιο λόγο δεν βλέπουμε στα κανάλια δεκάδες ακραίες δηλώσεις του κ. Βελόπουλου, οι οποίες να συνοδεύονται από ερωτήσεις προς τα στελέχη της Ν.Δ. “αν θα συνεργαστούν με τον Βελόπουλο”. Εξάλλου, ο κ. Βορίδης και άλλα στελέχη της Ν.Δ. έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούν με το συγκεκριμένο κόμμα. Ας μας πει η Ν.Δ. με ποιον θα συνεργαστεί… Υπάρχει κάποιος;»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία διαθέτει ένα εξαιρετικό, επεξεργασμένο πρόγραμμα που απαντά στα ερωτήματα των πολιτών για την επόμενη ημέρα, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, την Λούκα Κατσέλη και την Έφη Αχτσιόγλου και δίνει λύσεις στα προβλήματα τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα