29/06/2023

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο κ. Σαρακιώτης ρωτήθηκε για τη μετεκλογική στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και τις αλλαγές, που πρέπει να συμβούν, τονίζοντας: «Θα ληφθούν άμεσα οι απαραίτητες αποφάσεις, καθώς είναι δεδομένο ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι “έκλεισε ένας κύκλος του κόμματος και θα ανοίξει ένας νέος”. Η προσωπική μου άποψη – και εκφράζω και τους συμπολίτες μου με τους οποίους συνομιλώ – είναι ότι ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει. Πρέπει να πραγματοποιηθούν ριζικές αλλαγές σε στελέχη και τακτικές, αλλά αυτές οι αλλαγές δεν θα περιλαμβάνουν το πρόσωπο του Προέδρου. Όταν έχεις μια διαφορά 15 μονάδων μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 και του 2023, προφανώς συνέβησαν πολλά λάθη. Δεν αμφισβητώ ότι πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Ν.Δ., αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έκανε λάθη και γι’ αυτό το λόγο, φθάσαμε σε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει με πρωτοβουλία του τη συζήτηση για την ηγεσία του κόμματος. Η ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. δεν ήταν 2 ή 3 μονάδων, αλλά πολύ μεγαλύτερη. Αν ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρούσε τώρα, τα πράγματα για το κόμμα μας θα ήταν πολύ χειρότερα. Ακόμη και όσοι εσωκομματικά υποστηρίζουν την αλλαγή ηγεσίας, δεν νομίζω ότι θα ήθελαν να συμβεί τώρα. Πρέπει να τρέξουν με δημοκρατικό τρόπο οι εσωκομματικές διαδικασίες, να γίνουν συζητήσεις και να δούμε αν θα υπάρξει αντίπαλο δέος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελεί κυβερνητικό κόμμα και το γεγονός ότι κατέγραψε ένα ατυχές αποτέλεσμα, δεν τον μικραίνει. Υπάρχει χρόνος για να ανασυνταχθούμε και όπως προανέφερα, να αλλάξουμε σε πολλά σημεία και επίπεδα».

Ακολούθως, η συζήτηση επεκτάθηκε στα ζητήματα βιωσιμότητας του Ε.Σ.Υ., με τον κ. Σαρακιώτη να επισημαίνει: «Επειδή το μεγαλύτερο ζήτημα της Φθιώτιδας είναι η κατάρρευση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πραγματικά το να ακούω από στελέχη της Ν.Δ. “σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται το Ε.Σ.Υ.” με ξεπερνάει..! Το 2015, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέλαβε το Γ.Ν. Λαμίας με 1 παιδίατρο, το παρέδωσε με 6 και τώρα έχουμε πάλι 1. Το 2019 παρέδωσε 7 πνευμονολόγους, περάσαμε την πανδημία και τώρα έχει 1, ο οποίος συνταξιοδοτείται. Ίδια κατάσταση επικρατεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και σε όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου. Ο κ. Κοτρωνιάς, Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ., ομολόγησε πριν κάποιους μήνες ότι “το Γ.Ν. Λαμίας είναι νοσοκομείο υπό κατάρρευση”. Αν η Ν.Δ. έδωσε, όπως υποστηρίζει, επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ για την Υγεία και κατάφερε να γκρεμίσει τα νοσοκομεία, συγχαρητήρια!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα