22/03/2024

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Όσο και να συγκαλύπτετε τους Υπουργούς σας, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με το Γιώργο Σιαδήμα και τη Στέλλα Παπαμιχαήλ, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με βασικό θέμα συζήτησης τη συνεχιζόμενη επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από τη Ν.Δ..

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Η δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέως αναφέρεται ξεκάθαρα σε ποινικές ευθύνες (κακουργηματική απιστία) όσον αφορά τον κ. Καραμανλή, καθώς ήταν ο μόνος Υπουργός που υπέγραψε για να δοθούν 3 εκ. ευρώ σε μια από τις εταιρείες, οι οποίες “έτρεχαν” τη σύμβαση 717. Θα έπρεπε να μιλούσαμε για 1-2 δισ. ευρώ, προκειμένου να ασχοληθούν η Βουλή και η Δικαιοσύνη; Βάσει αυτής της δικογραφίας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής πριν μερικούς μήνες και οι 158 Βουλευτές της Ν.Δ. την καταψήφισαν. Βασιστήκαμε σε μια δικογραφία, η οποία δεν είχε συνταχθεί από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά από την Ευρωπαία Εισαγγελέα. Εν συνεχεία, επί 4 μήνες, συνεδρίασε μία Εξεταστική Επιτροπή, την οποία ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θεωρεί παρωδία και τιτάνια προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της Ν.Δ., σύμφωνα με σχετικές έρευνες».

Ακολούθως, απαντώντας στην Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κα Βόζεμπεργκ στην οποία «δεν άρεσε η λέξη “έγκλημα”», ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι «από τον τίτλο της Εξεταστικής Επιτροπής, υπέρ της σύστασης της οποίας ψήφισαν οι Βουλευτές της Ν.Δ., αναφερόταν ότι ασχολείται με “τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών”. Το αποδέχθηκαν και το υπερψήφισαν», ενώ πρόσθεσε επίσης: «Ο κ. Καραμανλής υποχρεούταν να προχωρήσει στη νομοθέτηση Εθνικών Κανόνων Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019, όταν ενσωματώθηκαν οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες στην ελληνική έννομη τάξη. Παράλληλα, ο 58χρονος μοιραίος Σταθμάρχης, ο “μόνος ένοχος” κατά το πόρισμα της Ν.Δ., τοποθετήθηκε με Υπουργική Απόφαση του κ. Καραμανλή, παρακάμπτοντας το ηλικιακό όριο των 48 ετών που προέβλεπε η προκήρυξη. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης και από αυτά προκύπτουν ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή».

Εν συνεχεία, ερωτώμενος για τον κ. Σπίρτζη, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Ο Χρήστος Σπίρτζης πραγματοποιεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να “καθαρίσει” το όνομά του. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. έγραψαν πόρισμα 715 σελίδων και δεν αναφέρουν πουθενά το όνομα του κ. Σπίρτζη. Καμία ευθύνη του κ. Σπίρτζη. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σπίρτζης θέλει να ελεγχθεί και από το φυσικό δικαστή, κάτι το οποίο αποφεύγουν να πράξουν ο κ. Καραμανλής, ο κ. Καραγιάννης και ο κ. Τριαντόπουλος, προτιμώντας να κρύβονται. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αποδεικνύει με τη στάση του ότι δε θέλει να βγει κανείς “λάδι”».

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απηύθυνε ερώτημα προς την κα Βόζεμπεργκ: «Πώς αισθάνεστε, ως Έλληνας πολίτης, όταν ακούτε συγγενείς θυμάτων να υποστηρίζουν ότι “στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη και αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στο Ευρωκοινοβούλιο”; Αισθάνεστε υπερήφανοι στη Ν.Δ.;»

Σχολιάζοντας τις αναφορές της συνομιλήτριάς του από τη Ν.Δ. ότι «δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων», ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ξεχνάμε το περιεχόμενο της δικογραφίας της Ευρωπαίας Εισαγγελέως; Το θεωρούμε λεπτομέρεια;»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κλήθηκε να απαντήσει για την ανοδική, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πορεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας: «Ο στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή επίδοση εν όψει των Ευρωεκλογών. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με ένα 15%, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι έπαυσε η εσωκομματική αντιπαράθεση, που κυριαρχούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και θόλωνε την εικόνα και το μήνυμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Το επόμενο χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι μόνο ανοδικά θα κινηθούμε και σε αυτό θα συμβάλλουμε όλοι, τόσο ο Πρόεδρος ο οποίος είναι εξαιρετικά δραστήριος όσο και τα think tanks τα οποία δημοσιοποιούνται σταδιακά και αποτελούνται από ανθρώπους με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ή σημαντική ακαδημαϊκή πορεία».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα