04/06/2022

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Έκαναν 7 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και τους φταίνε τα 150 εκ. της μείωσης του ΦΠΑ στο ψωμί»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, καταθέτοντας τις απόψεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, τη ρήτρα αναπροσαρμογής και εν γένει την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Όπως αρχικά ανέφερε σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος:

«Τα στελέχη της Ν.Δ. επί μήνες υποστήριζαν ότι η ενεργειακή κρίση ξεκίνησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σήμερα παραδέχονται ότι είχε ξεκινήσει ήδη το Σεπτέμβριο του 2021, αλλά αναφέρουν ψευδώς ότι έλαβαν μέτρα, εκτός αν θεωρούν μέτρο ανακούφισης των πολιτών την πώληση του 17% της Δ.Ε.Η. σε ιδιώτες. Έβλεπαν, δηλαδή, ότι εξελίσσεται μια ενεργειακή κρίση και θεώρησαν καλό (!) να δημιουργήσουν συνθήκες ολιγοπωλίου στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και αυτή την ευφάνταστη πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη την πληρώνουν αδρά σήμερα όλοι οι καταναλωτές».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έκανε μνεία στις προτάσεις του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, οι οποίες διατυπώθηκαν εγκαίρως από το βήμα της Δ.Ε.Θ. του 2021. Όπως επεσήμανε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, το Σεπτέμβριο του 2021 στη Δ.Ε.Θ., τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτατα επίπεδα, που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με κόστος 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να προλάβουμε το ντόμινο αυξήσεων, που τελικά βιώνουμε με ευθύνη της Κυβέρνησης. Όμως, η Ν.Δ. προτίμησε να διοχετεύσει 7 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις σε φίλους, κολλητούς και εταιρείες, που δημιουργούνται μία ημέρα πριν γίνει η απευθείας ανάθεση. Τα 150 εκ. ευρώ, που θα είναι το κόστος από τη μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί, είναι το πρόβλημα;»

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι:

«Στις 5 Αυγούστου 2021, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβη στην “αναπτυξιακή κίνηση” εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής. Εξαιτίας αυτής της απόφασης έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις και ολόκληρη η πραγματική οικονομία καταρρέει».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα