15/11/2021

Γ. Σαρακιώτης στο “Mega”: «Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε πανδημία και ακρίβεια»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού “Mega” με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε χθες (14/11) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα. Όπως αρχικά τόνισε όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.:

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβαλε πλάτη προκειμένου η Κυβέρνηση της Ν.Δ. να έχει το χρόνο να προετοιμάσει το Ε.Σ.Υ., αλλά δυστυχώς δεν έπραξε τίποτα. Θα ήθελα κι εγώ η πραγματικότητα στη χώρα μας να ήταν ιδανική, όπως την περιέγραψε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., αλλά δυστυχώς οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι, αμείλικτοι και δεν έχουν “χρώμα”. Τα πανευρωπαϊκά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins καταδεικνύουν ότι ανά 1 εκατ. κατοίκους, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στους θανάτους με 73 κατά μέσο όρο, με την Αυστρία να είναι δεύτερη με 34, ενώ η Ισπανία έχει 7 και η Πορτογαλία 8 θανάτους. Είμαστε “πρωταθλητές” στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και κάποιοι στην Κυβέρνηση πανηγυρίζουν».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Οι μελέτες και οι προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εστιάζουν εκτός των άλλων, στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τους θεσμούς πάνω από το κεφάλι του, με μνημόνια και με δημοσιονομική πίεση, ίδρυσε και λειτούργησαν 170 ΤΟ.Μ.Υ.. Έπρεπε, μέχρι σήμερα, να λειτουργήσουν άλλες 200, αλλά η Ν.Δ. αδιαφόρησε. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εμπλέκεται κατά κύριο λόγο στη διαχείριση της πανδημίας και στους εμβολιασμούς. Ως Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το πράξαμε στο παρελθόν, στήσαμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία και ενισχύσαμε τα Κέντρα Υγείας κόντρα στο νοσοκομειοκεντρικό σύστημα, το οποίο επικρατούσε, αν και φυσικά ενισχύθηκαν παράλληλα και τα νοσοκομεία. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι επί Ν.Δ. αυτό πάγωσε…»

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε ότι:

«Με απώλεια 70 ανθρώπων την ημέρα δε θα μπορούσαμε να ζητούμε εκλογές και νομίζω ότι ορθά πράττει ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Αυτή τη στιγμή, συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους σε ράντζα, εκτός Μ.Ε.Θ.. Ο κ. Μητσοτάκης έχει “σηκώσει τα χέρια ψηλά” και “ρίχνει την μπάλα” στο “παγκόσμιο φαινόμενο”, τόσο όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας όσο και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις επί 1,5 χρόνο για τη στήριξη του Ε.Σ.Υ. και από την άλλη, βλέπουμε γιατρούς διαλυμένους ψυχολογικά και σωματικά, νοσοκομεία να καταρρέουν, ένα Ε.Σ.Υ. συνολικά υπό διάλυση».

Καταληκτικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε αναφορικά με το θέμα των ανατιμήσεων στην αγορά:

«Εδώ και μήνες, πριν καν αντιληφθεί το μέγεθος του ζητήματος της ακρίβειας η Κυβέρνηση, προτείναμε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτερα επίπεδα, που επιτρέπει η Ε.Ε., στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης, στη βενζίνη και το φυσικό αέριο. Μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί ήδη σε άλλες χώρες και έχουν αποδώσει. Δυστυχώς, στη χώρα μας η Κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα σηκώνει τα χέρια ψηλά και ψάχνει για δικαιολογίες».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα