02/01/2022

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Η πανδημία τελείωσε χθες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στην κατάσταση, η οποία επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι «δε θα εφαρμόζαμε ποτέ το αχαρακτήριστο και απερίγραπτο 50%+1 των κρουσμάτων σε μια σχολική τάξη, προκειμένου να κλείσει» προσθέτοντας ότι:

«Η διαχείριση της πανδημίας οφείλει να είναι συνολική και το γεγονός ότι φθάσαμε σε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σχετίζεται ακριβώς με αυτό. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τα σχολεία… Όποιος έχει επαφή με την κοινωνία, παρατηρεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε μια έξαρση στα σχολεία καθώς για να κλείσει ένα τμήμα, έπρεπε να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε την ανάγκη να «ακούσουμε τους ειδικούς», κάτι που δυστυχώς δεν κάνει η Κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Όταν “πετάξαμε” τις μάσκες, οι άνθρωποι της Επιτροπής είπαν ότι “ποτέ δεν το εισηγηθήκαν”. Η Κυβέρνηση δεν ακούει καμία από τις προτάσεις των Ειδικών. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, την οποία απέκρυψαν, ενώ εστίαζε σε όλα τα σημεία όπου ασκούμε κριτική από την πρώτη στιγμή. Ο πλέον Ειδικός, ο κ. Τσιόδρας, έχει καταθέσει μια μελέτη από την άνοιξη και αυτή μπήκε στα συρτάρια, με την Κυβέρνηση να μην εφαρμόζει τίποτα από όσα πρότεινε».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέσπισε τη 13η σύνταξη, η Ν.Δ. την υπερψήφισε και δεσμεύτηκε ότι θα την κρατήσει, αλλά τελικά την κατήργησε μετά τις εκλογές και αυτό συνέβη για δεύτερη φορά. Με μνημόνια και με τους θεσμούς “πάνω από κατά κεφάλια” των Υπουργών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε τις γιορτές 700-800 εκατ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα. Η Ν.Δ., η οποία υποτίθεται ότι “νοιάζεται για τη μεσαία τάξη”, εκτός μνημονίων δεν έδωσε κοινωνικό μέρισμα και αυτό κατέστη αντιληπτό στην αγορά, καθώς αυτά τα χρήματα, που έπαιρναν οι συμπολίτες μας αυτή την περίοδο, τα έριχναν στις τοπικές οικονομίες».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε:

«Φωνάζουμε επί τρεις μήνες για την τηλεργασία. Ο κ. Βορίδης χλεύαζε τους Τομεάρχες και τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν μιλούσαμε διαρκώς γι’ αυτό το θέμα, και θυμήθηκε τώρα να εφαρμόσει την τηλεργασία μετά τα 30.000 ημερήσια κρούσματα. Επαναλαμβάνουμε επί 1,5 έτος για τη συνταγογράφηση των τεστ και την επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά η Ν.Δ. διαρκώς μεταθέτει το θέμα. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Ν.Δ. και βάσει του προϋπολογισμού, τον οποίο κατέθεσε, θεωρείται ως δεδομένο ότι από 1/1/2022 “δεν υπάρχει πανδημία”!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης: «Οι Έλληνες επιστήμονες επιβεβαιώνουν τη λαθροχειρία της Κυβέρνησης όσον αφορά τις δαπάνες για την έρευνα»

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η πρόσφατη αναφορά της κας Βίκυς Κεφαλά, Μέλους του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου InvestEU αναφορικά με το ποσοστό της έντασης των δαπανών σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία, στο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Πρωταθλητές στην ακρίβεια με σφραγίδα Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης περί του δικαίου ανταγωνισμού τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης. Αναφερόμενος στα ζητήματα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Αδ. Γεωργιάδη: «Οι πολίτες σας περιμένουν για μια σέλφι με τους λογαριασμούς ρεύματος στα χέρια, κ. Υπουργέ!»

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιχειρηματίας που πλήρωνε κάθε μήνα 2.000 ευρώ για φυσικό αέριο, πλήρωσε 8.000 ευρώ τον ένα μήνα και 12.000 τον επόμενο. Μπορείτε να βγάλετε και με αυτόν τον άνθρωπο μία selfie, κ. Υπουργέ. Σας περιμένει!», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά...

Διαβάστε Περισσότερα