02/01/2022

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Η πανδημία τελείωσε χθες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στην κατάσταση, η οποία επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι «δε θα εφαρμόζαμε ποτέ το αχαρακτήριστο και απερίγραπτο 50%+1 των κρουσμάτων σε μια σχολική τάξη, προκειμένου να κλείσει» προσθέτοντας ότι:

«Η διαχείριση της πανδημίας οφείλει να είναι συνολική και το γεγονός ότι φθάσαμε σε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σχετίζεται ακριβώς με αυτό. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τα σχολεία… Όποιος έχει επαφή με την κοινωνία, παρατηρεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε μια έξαρση στα σχολεία καθώς για να κλείσει ένα τμήμα, έπρεπε να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε την ανάγκη να «ακούσουμε τους ειδικούς», κάτι που δυστυχώς δεν κάνει η Κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Όταν “πετάξαμε” τις μάσκες, οι άνθρωποι της Επιτροπής είπαν ότι “ποτέ δεν το εισηγηθήκαν”. Η Κυβέρνηση δεν ακούει καμία από τις προτάσεις των Ειδικών. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, την οποία απέκρυψαν, ενώ εστίαζε σε όλα τα σημεία όπου ασκούμε κριτική από την πρώτη στιγμή. Ο πλέον Ειδικός, ο κ. Τσιόδρας, έχει καταθέσει μια μελέτη από την άνοιξη και αυτή μπήκε στα συρτάρια, με την Κυβέρνηση να μην εφαρμόζει τίποτα από όσα πρότεινε».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέσπισε τη 13η σύνταξη, η Ν.Δ. την υπερψήφισε και δεσμεύτηκε ότι θα την κρατήσει, αλλά τελικά την κατήργησε μετά τις εκλογές και αυτό συνέβη για δεύτερη φορά. Με μνημόνια και με τους θεσμούς “πάνω από κατά κεφάλια” των Υπουργών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε τις γιορτές 700-800 εκατ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα. Η Ν.Δ., η οποία υποτίθεται ότι “νοιάζεται για τη μεσαία τάξη”, εκτός μνημονίων δεν έδωσε κοινωνικό μέρισμα και αυτό κατέστη αντιληπτό στην αγορά, καθώς αυτά τα χρήματα, που έπαιρναν οι συμπολίτες μας αυτή την περίοδο, τα έριχναν στις τοπικές οικονομίες».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε:

«Φωνάζουμε επί τρεις μήνες για την τηλεργασία. Ο κ. Βορίδης χλεύαζε τους Τομεάρχες και τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν μιλούσαμε διαρκώς γι’ αυτό το θέμα, και θυμήθηκε τώρα να εφαρμόσει την τηλεργασία μετά τα 30.000 ημερήσια κρούσματα. Επαναλαμβάνουμε επί 1,5 έτος για τη συνταγογράφηση των τεστ και την επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά η Ν.Δ. διαρκώς μεταθέτει το θέμα. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Ν.Δ. και βάσει του προϋπολογισμού, τον οποίο κατέθεσε, θεωρείται ως δεδομένο ότι από 1/1/2022 “δεν υπάρχει πανδημία”!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα