27/08/2020

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Παντελής έλλειψη αστυνόμευσης και στην περιοχή Αμφίκλειας-Ελάτειας-Τιθορέας»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ζητημάτων της επικαιρότητας. Αρχικά, ερωτηθείς για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει στην ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας της πανδημίας, ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε στην εξαπάτηση των Ελλήνων Αστυνομικών από την Κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 17 Μαρτίου είχε δεσμευθεί ότι θα καταβληθεί ειδικό επίδομα στους Αστυνομικούς, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού», ενώ επεσήμανε ότι:

«Ο Αύγουστος τελειώνει και οι Αστυνομικοί δεν έχουν δει επίδομα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, είχαν γίνει περικοπές στους Έλληνες Αστυνομικούς, τις οποίες αποκατέστησε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – παρά τις δύσκολες συνθήκες – τον Οκτώβριο του 2018».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος σε χαρακτηριστικά προβλήματα στη Φθιώτιδα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:

«Στην ελληνική περιφέρεια υπάρχει παντελής έλλειψη αστυνόμευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή Αμφίκλειας-Ελάτειας-Τιθορέας, όπου στο Α.Τ. λένε ότι «οκτώ βράδια του μήνα υπάρχει ένας αστυνομικός στο Τμήμα και άρα ούτε ένα διαθέσιμο περιπολικό». Ελπίζω στους αστυνομικούς η κυβέρνηση να μη δώσει από ένα παγουρίνο».

Επίσης, για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε:

«Προφανώς στην κυβέρνηση έκαναν πολλές διακοπές το καλοκαίρι. Είχαν τρεις (3) μήνες να προετοιμαστούν για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά είναι και πάλι ανέτοιμοι. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, παρήγγειλαν μονά θρανία και προέβησαν σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία, αλλά στην Ελλάδα ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν. Εν μέσω κορονοϊού, είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία από την κυρία Κεραμέως να αυξάνει τα παιδιά ανά αίθουσα από 22, που τα είχε μειώσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στα 25 και αναρωτιέμαι: Έτσι θα καταπολεμήσουμε την πανδημία;»

Ακολούθως, η συζήτηση επεκτάθηκε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Η εικόνα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ήταν διαφορετική, αν η κυβέρνηση της Ν.Δ., πίεζε για την εφαρμογή των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, τις οποίες είχε πετύχει για πρώτη φορά η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η Ν.Δ. επέλεξε να μην πιέσει στην ΕΕ για την εφαρμογή αυτών των κυρώσεων και το Δεκέμβριο του 2019, είχαμε την τοποθέτηση του Αναπλ. ΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη ότι «είναι στρατηγική της κυβέρνησης η μη επιβολή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας». Όταν περνάς συνεχώς τέτοια μηνύματα προς την απέναντι πλευρά, είναι λογικό να αποθρασύνεται. Το δόγμα του κατευνασμού ακολουθήθηκε όλο αυτό το χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ.. Οι Τούρκοι κάνουν τη δουλειά τους και η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να κάνει τη δική της».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε:

«Αν ακολουθούσαμε στα εθνικά ζητήματα αντιπολιτευτική γραμμή, όμοια με εκείνη της Ν.Δ. στη Συμφωνία των Πρεσπών, θα επαναλαμβάναμε ό,τι αναφέρουν σήμερα δεξιές ιστοσελίδες για τη συμφωνία της κυβέρνησης της Ν.Δ. με την Αίγυπτο, όπως δηλαδή το φιλοσαμαρικό antinews, ότι «βαφτίζουν την προδοσία πατριωτισμό». Αντ’ αυτού, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναγνωρίζουμε το θετικό αντίκτυπο σχετικά με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, αλλά και τις αρνητικές συνέπειες καθώς δεν τηρήθηκε καμία από τις κόκκινες γραμμές, που επί 15 χρόνια έθεταν όλες οι κυβερνήσεις που διαπραγματεύονταν με την Αίγυπτο. Γι’ αυτό και ψηφίσαμε «παρών»».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Στη Λαμία Ν. Παππάς, Κ. Ζαχαριάδης και Χρ. Σπίρτζης με το Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη

Στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στις πληγείσες από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις περιοχές, έξω από την πόλη Λαμίας, βρέθηκε σήμερα (20/9) κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον πρώην Υπουργό, Βουλευτή και Τομεάρχη Υποδομών &...

Διαβάστε Περισσότερα

Σε πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Σαρακιώτης

Περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή σφοδρή βροχόπτωση, επισκέφθηκε σήμερα (19/9) ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Σπ. Λάμπου και από τον πρώην...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Thessaloniki Helexpo Forum: «Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία το κλειδί για την έξοδο από τη νέα κρίση»

Τη συνέχιση της επένδυσης στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα, επεσήμανε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & Τεχνολογία, κ. Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα