28/03/2021

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Πριν έφταιγαν οι νέοι, τώρα οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί. Φταίνε όλοι εκτός από την Κυβέρνηση!»

Στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από πλευράς της Κυβέρνησης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”. Όπως αρχικά επεσήμανε για τη συμβολή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Εμείς είμαστε έξω από το χορό όπως λέτε, αλλά καταθέσαμε προτάσεις από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Από τις αρχές Απριλίου του 2020 – και στο οικονομικό και στο υγειονομικό σκέλος – ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις. Δυστυχώς, δεν εισακούεται από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση τονίζοντας:

«Αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πολίτης αυτή τη στιγμή, που να θεωρεί ότι ο Υπουργός Υγείας έχει κάνει μια «εξαιρετική διαχείριση» της πανδημίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η Ν.Δ. διαχειρίζεται την πανδημία με κάποια ημίμετρα, «έξυπνα μέτρα» μας έλεγαν, τα οποία αποδείχθηκαν πλήρως «ανόητα» καθώς βλέπουμε ότι τα ρεκόρ είναι αρνητικά καθημερινά. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση παίρνει «Άριστα» στην επικοινωνία. Χάνει βεβαίως την ουσία. Επικαλείται διαρκώς την «ατομική ευθύνη». Πριν έφταιγαν οι νέοι, τώρα φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι φαρμακοποιοί… Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την Κυβέρνηση».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Στερεά Ελλάδα:

«Στην αρχή των εμβολιασμών πήγαν 5 γιατροί εθελοντικά, χωρίς αμοιβή να βοηθήσουν το Ε.Σ.Υ., να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο δημόσιο νοσοκομείο στους εμβολιασμούς. Ξέρετε ποιά ήταν η απάντηση του Υπουργείου; Μετά από 4 ημέρες τους «έστειλαν σπίτια τους» γιατί δημιουργήθηκε θέμα από το Υπουργείο και τώρα μιλάμε για επιτάξεις… Το «Ίδρυμα Νιάρχος» έκανε δωρεά 7 κλίνες Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όχι το Υπουργείο Υγείας. Αυτές οι κλίνες δε λειτουργούν γιατί… δεν υπάρχει προσωπικό! Άρα, ας μη μας λένε για επιτάξεις γιατρών, όταν οι γιατροί δεν μπορούν ούτε εθελοντικά να προσφέρουν στο Ε.Σ.Υ. και ας μη μας λένε για «αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ.» γιατί αυτές δε λειτουργούν, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τις δωρεές των ιδιωτών».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα