28/03/2021

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Πριν έφταιγαν οι νέοι, τώρα οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί. Φταίνε όλοι εκτός από την Κυβέρνηση!»

Στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από πλευράς της Κυβέρνησης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης κατά την παρουσία του στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”. Όπως αρχικά επεσήμανε για τη συμβολή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Εμείς είμαστε έξω από το χορό όπως λέτε, αλλά καταθέσαμε προτάσεις από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Από τις αρχές Απριλίου του 2020 – και στο οικονομικό και στο υγειονομικό σκέλος – ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε τεκμηριωμένες προτάσεις. Δυστυχώς, δεν εισακούεται από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση τονίζοντας:

«Αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πολίτης αυτή τη στιγμή, που να θεωρεί ότι ο Υπουργός Υγείας έχει κάνει μια «εξαιρετική διαχείριση» της πανδημίας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Η Ν.Δ. διαχειρίζεται την πανδημία με κάποια ημίμετρα, «έξυπνα μέτρα» μας έλεγαν, τα οποία αποδείχθηκαν πλήρως «ανόητα» καθώς βλέπουμε ότι τα ρεκόρ είναι αρνητικά καθημερινά. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση παίρνει «Άριστα» στην επικοινωνία. Χάνει βεβαίως την ουσία. Επικαλείται διαρκώς την «ατομική ευθύνη». Πριν έφταιγαν οι νέοι, τώρα φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι φαρμακοποιοί… Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την Κυβέρνηση».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Στερεά Ελλάδα:

«Στην αρχή των εμβολιασμών πήγαν 5 γιατροί εθελοντικά, χωρίς αμοιβή να βοηθήσουν το Ε.Σ.Υ., να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο δημόσιο νοσοκομείο στους εμβολιασμούς. Ξέρετε ποιά ήταν η απάντηση του Υπουργείου; Μετά από 4 ημέρες τους «έστειλαν σπίτια τους» γιατί δημιουργήθηκε θέμα από το Υπουργείο και τώρα μιλάμε για επιτάξεις… Το «Ίδρυμα Νιάρχος» έκανε δωρεά 7 κλίνες Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όχι το Υπουργείο Υγείας. Αυτές οι κλίνες δε λειτουργούν γιατί… δεν υπάρχει προσωπικό! Άρα, ας μη μας λένε για επιτάξεις γιατρών, όταν οι γιατροί δεν μπορούν ούτε εθελοντικά να προσφέρουν στο Ε.Σ.Υ. και ας μη μας λένε για «αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ.» γιατί αυτές δε λειτουργούν, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τις δωρεές των ιδιωτών».

Αρχείο δελτίων τύπου

«Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τις σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία ενιαίας ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών μέσω του Ο.Σ.Δ.Ε.»

Με δήλωσή του, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζει τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στη διαδικασία ενιαίας ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξη»

Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων» ήταν (15/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Αφού...

Διαβάστε Περισσότερα

Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Οινοφύτων και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: 2 χρόνια επιδεικτικής Κυβερνητικής αδιαφορίας

Ως εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε (13/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα