17/04/2022

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Στις 16/4 η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στη χώρα μας ανέρχονταν στα 253 ευρώ ενώ σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν ξεπερνούσε τα 200 ευρώ»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» (17/04) με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της ακρίβειας, το οποίο μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

«Επί 4,5 χρόνια ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν υπήρξε καμία αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος και μάλιστα, είχαμε μεσοσταθμική μείωση των λογαριασμών ύψους 12%, κάτι που δεν συνέβη ποτέ μεταπολιτευτικά. Θα μπορούσε ένα στέλεχος της Ν.Δ. να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν στις 16/4, η χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα μας να ανέρχεται στα 253 ευρώ και σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης να μην ξεπερνά τα 200 ευρώ; Ολόκληρο τον πλανήτη επηρεάζει αυτή η κρίση, αλλά πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να βάλλεται πολλαπλάσια; Πρόκειται για πλήρη ανικανότητα, πλήρη αδιαφορία και για κυβερνητικές πρωτοβουλίες, που μόνο σκοπό είχαν την εξυπηρέτηση ημετέρων συμφερόντων. Αυτά πληρώνει η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή».

«Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 27% για τους νέους και 11% για τους υπολοίπους εργαζομένους. Είναι δυνατόν σήμερα, εν μέσω τέτοιου κύματος ανατιμήσεων, να πανηγυρίζουν τα στελέχη της Ν.Δ. για την αύξηση ύψους 2%; Έχουμε στοιχεία, που δείχνουν ότι η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατά 14-15% και αναρωτιέμαι: Πού βρίσκεται η περίφημη “ανάπτυξη”, την οποία ευαγγελίζεται η Ν.Δ.;»

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα