21/09/2023

Γ. Σαρακιώτης στο Open: «Η μαζική προσέλευση 150.000 μελών προσέδωσε νέα δυναμική στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αρχικά ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel: «Στην περιοχή του Δομοκού οι καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία είναι τεράστιες και απαιτείται η άμεση και ουσιαστική συνδρομή της Πολιτείας. Φερτά υλικά – όπως μπάζα, πέτρες, λάστιχα – βρίσκονται σε όλο τον κάμπο και το κόστος μόνο του καθαρισμού των χωραφιών εκτιμάται έως και 30.000-50.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια αυτές οι εκτάσεις πρέπει να σπαρούν εκ νέου».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης ρωτήθηκε για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και στην κοινωνία. Αρχίζει και αρέσει και πάλι! Βεβαίως, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στις εντάσεις, οι οποίες παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Θεωρώ ότι, από τη Δευτέρα, θα επικρατήσει νηφαλιότητα και θα επιτευχθεί η ενότητα. Απευθύνω έκκληση στα ιστορικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, τα οποία σεβόμαστε άπαντες, ανεξαρτήτως της θέσης που έχουν λάβει υπέρ του κ. Κασσελάκη ή υπέρ της κας Αχτσιόγλου, μετά τις εκλογές να καταστούν οι εγγυητές της ενότητας. Πρέπει να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές, καθώς ο βασικός στόχος παραμένει η εκπόνηση ενός αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος. Όταν αυτή τη στιγμή έχουμε αυτή τη μαζική και ανέλπιστη προσέλευση 150.000 μελών στις κάλπες και βλέπουμε να αναπτύσσεται αυτή η δυναμική, θεωρώ ότι “το να πυροβολούμε τα πόδια μας” λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της εσωκομματικής διαδικασίας, δεν είναι ό,τι πιο σώφρον. Απαιτείται νηφαλιότητα και ενότητα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων, καθώς ο αντίπαλος βρίσκεται απέναντι και όχι εντός των τειχών».

Μάλιστα, ερωτηθείς για τις χυδαιότητες κατά των δύο υποψηφίων Προέδρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Είναι καταδικαστέες είτε στρέφονται κατά της Έφης Αχτσιόγλου είτε κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Όταν λαμβάνει χώρα ένας προεκλογικός διάλογος, είναι ανθρώπινο να συμβαίνουν και αυτά, αλλά δεν μπορούμε να εστιάζουμε στο τι έγραψε το κάθε τρολ ή οποιοσδήποτε στα κοινωνικά δίκτυα. Ορθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παρέμβει στη διαδικασία και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται ανθρώπους να μιλούν εξ ονόματός του. Με βάση την αγάπη που έχει ο κόσμος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για τον Αλέξη Τσίπρα, ένα απλό νεύμα του θα ήταν καθοριστικό. Προσωπικά, από την αρχή, έχω επιλέξει να μην τοποθετηθώ υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Οι ψηφοφόρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι δημοκράτες, σκεπτόμενοι πολίτες και δεν χρειάζονται χειραγώγηση και “χαρτάκια”».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε την τοποθέτηση του συνομιλητή του από τη Ν.Δ. κ. Συρίγου ότι «δεν γνώριζε τον κ. Κασσελάκη και δεν έχει εμπειρία», επισημαίνοντας: «Προφανώς ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να έχει πατέρα Πρωθυπουργό, αδερφή Υπουργό και ανιψιό Δήμαρχο για να διεκδικήσει το οτιδήποτε..! Υπάρχουν και άνθρωποι, που δεν βρίσκονται 100 χρόνια στην πολιτική, για να αναλάβουν τις τύχες ενός κόμματος. Πόσα χρόνια θα έπρεπε να τον γνωρίζουμε; Θα έπρεπε να προβληματίσει εσάς, κ. Συρίγο, το γεγονός ότι ακούσατε για τον κ. Κασσελάκη μόλις πριν ένα μήνα. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να επιτύχει το 45% σε μια εσωκομματική διαδικασία μόλις με ένα μήνα παρουσίας, σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει το επόμενο χρονικό διάστημα».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έκανε μια σύντομη αναφορά στην παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν τονίζοντας: «Δεν είναι πρωτόγνωρη η μη αναφορά στο Κυπριακό από τον σημερινό Πρωθυπουργό. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., στην οποία είχε παραστεί, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός ο οποίος δεν ανέφερε καν το όνομα της Κύπρου. Η επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα τακτική του κ. Μητσοτάκη έχει συνέχεια…»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα