16/08/2022

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Άκουσα τον κ. Υπουργό να αναφέρει ότι δημοσιογράφοι Διεθνών Μέσων ενημέρωσαν για το που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κανένας ελληνικός φορέας τίποτα και απλά να έρχονται δημοσιογράφοι να ενημερώσουν την Κυβέρνηση για το που βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες οι άνθρωποι; Και το παρουσίασε σαν κάτι πολύ φυσιολογικό ο Υπουργός, δηλαδή το να μην υπάρχει καμία ενημέρωση από ελληνική αρχή, παρά μόνον από ξένους δημοσιογράφους!»,

ενώ παράλληλα προσέθεσε ότι:

«Κατάφερε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για μία ακόμη αφορά, να διασύρει τη χώρα μας. Συνεχίζοντας μετά και το σκάνδαλο με τις υποκλοπές που ακόμη και στην κορυφαία εφημερίδα παγκοσμίως τους “New York Times” η χώρα μας περιγράφεται με κατάπτυστα λόγια. Έρχεται λοιπόν τώρα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα να τη διασύρει και πάλι. Τα αδιέξοδα είναι πολλά για την Κυβέρνηση της Ν.Δ.»

Στο φλέγον θέμα των υποκλοπών ο Βουλευτής Φθιώτιδας άσκησε δριμεία κριτική προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, ενώ επανέλαβε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία δεν έχει δοθεί από τον ίδιο έως σήμερα καμία απάντηση. Ειδικότερα, δήλωσε ότι:

«Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός δε δίνει απαντήσεις. Ο πλέον αρμόδιος, ο άνθρωπος που με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το καλοκαίρι του 2019 μετέφερε την ΕΥΠ στην αρμοδιότητα του και στο Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή. Πόσοι πολιτικοί παρακολουθούνται; Ποιοι πολιτικοί παρακολουθούνται; Παρακολουθούνται άλλοι εκπρόσωποι φορέων; Επιχειρηματίες; Δημοσιογράφοι; Εν τέλει ποιος θα απαντήσει σε αυτά τα μείζονα ερωτήματα που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη;»

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης έκανε εκ νέου λόγο για προφανείς πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι προφανείς οι πολιτικές ευθύνες του Πρωθυπουργού καθώς και του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Πιερρακάκη, οι οποίοι ήρθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μία εβδομάδα πριν και ανέφεραν ψέματα. Δύο κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης ψεύδονται σε Επιτροπή της Βουλής και όλα συνεχίζουν να είναι πολύ καλά και εξαιρετικά. […] Και ο κ. Πρωθυπουργός τι κάνει; Απολαμβάνει τα μπάνια του, μία στην Τήνο και μία στα Χανιά. Δε νιώθει καν την ανάγκη να απαντήσει στον ελληνικό λαό και στα κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία διασύρουν τη χώρα μας και την Κυβέρνηση του εδώ και δέκα ημέρες.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα