04/07/2023

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Λαμβάνουμε τις αναγκαίες αποφάσεις με το βλέμμα στο μέλλον της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και να πούμε ότι “η εσωκομματική διαδικασία στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται ομαλά”, όταν έχουμε την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ενός επί 15 χρόνια ηγέτη του κόμματος, χαρισματικού και πολύ αγαπητού από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.. Υπάρχει θλίψη και απογοήτευση από την απόφαση του Προέδρου να αποχωρήσει και θα είναι δεδομένα δύσκολες οι επόμενες ημέρες. Χθες ελήφθησαν οι αποφάσεις για την εκπροσώπηση στη Βουλή, με τον Σωκράτη Φάμελλο να ορίζεται Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ορίστηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Το έργο μας, το επόμενο διάστημα, είναι διττό: να ασκήσουμε τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και να τρέξουμε τις εσωκομματικές διαδικασίες».

Παράλληλα, ερωτώμενος για την απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη να μην αποδεχθεί τη θέση της μεταβατικής Προέδρου της Κ.Ο., ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Είμαι βέβαιος ότι έχει τους προσωπικούς της λόγους. Είναι από τα πλέον αξιόλογα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και είναι βέβαιο ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, την επόμενη ημέρα». Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε: «Αν κρίνει κάποιος από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία – τη Θεοδώρα Τζάκρη, τον Νίκο Παππά και τον Νάσο Ηλιόπουλο – αλλά και τη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρχει εξαιρετική παρουσία του κόμματος στη Βουλή. Υπάρχουν έμπειρα στελέχη, ορισμένα εκ των οποίων είχαν διατελέσει Υπουργοί».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε, επίσης, σχετικά με τους υποψηφίους για την προεδρεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ότι: «Δεν βάζω στοίχημα (!) αλλά, τις επόμενες ημέρες, θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Είναι λογικό, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, κανείς να μην θέλει να βγει μπροστά γιατί “θα καιγόταν”. Συζητήσεις γίνονται, δημοκρατικό κόμμα είμαστε, αξιόλογα στελέχη υπάρχουν και άρα, αναμένουμε τις εξελίξεις με αισιοδοξία. Το επόμενο χρονικό διάστημα, οφείλουμε να απαντήσουμε σε στρατηγικά ερωτήματα για τον προσανατολισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., καθώς είμαστε κόμμα με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μετά την τελευταία εσωκομματική διαδικασία και με το βλέμμα στην κοινωνία και αφουγκραζόμενοι τα μέλη και τους φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., θα λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις για το μέλλον της μεγάλης προοδευτικής παράταξης».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε το πρόσφατο περιστατικό στη Ρόδο, το οποίο έφερε στην επιφάνεια τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον τουρισμό, σημειώνοντας: «Θυμόμαστε όλοι τη βασική προεκλογική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του σε νησί το 2019, ότι θα σταματήσουν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Η υπόσχεση τηρήθηκε και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα. Το 2019, ένας επιχειρηματίας του είχε αναφέρει ότι “μας έχουν ταράξει στους ελέγχους” και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι “τώρα θα σταματήσουν αυτά”!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα