28/04/2021

Γ. Σαρακιώτης στο Open: «Μηδενική η επαφή της Ν.Δ. με τον κόσμο της εργασίας»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού Open εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ερωτώμενος για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο:

«Η Κυβέρνηση δε φαίνεται να έχει αντίληψη της πραγματικότητας. Αυτοί που έχουν πληρώσει το “μάρμαρο” της οικονομικής κρίσης, η οποία ήρθε ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης, είναι και οι εργαζόμενοι, εκτός των επιχειρηματιών, των αυτοασχολούμενων και των εμπόρων. Γνωρίζουμε τι συνθήκες επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θέλει να φέρει η Ν.Δ. το επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Οι εν λόγω αντικειμενικές συνθήκες στην αγορά εργασίας δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά και κυβερνητικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων. Το γεγονός ότι αποδυναμώθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει ως αποτέλεσμα αυτήν την κατάσταση, που βιώνουμε σήμερα. Έχουν επαφή τα στελέχη της Κυβέρνησης με την πραγματικότητα, όταν ισχυρίζονται ότι ο εργαζόμενος θα επικοινωνεί και θα συναποφασίζει με τον εργοδότη (!) να μην πληρωθεί την υπερωρία για να πάρει άδεια όποτε θέλει; Σε ποιες επιχειρήσεις το έχουν δει αυτό τα στελέχη της Ν.Δ.; Σε ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα επικοινωνήσει ο εργαζόμενος με τον ιδιοκτήτη και θα του ανακοινώσει ότι “το τάδε τριήμερο θέλω να ξεκουραστώ”; Είναι τουλάχιστον ουτοπικό… Την εικόνα και την αντίληψη της Ν.Δ. για τα εργασιακά τη βιώσαμε από τον πρώτο κιόλας μήνα ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, όταν και καταργήθηκαν διατάξεις υπέρ της προστασίας των εργαζομένων, όπως η αιτιολογημένη απόλυση».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης χαρακτήρισε «φθηνό αντιπερισπασμό από την πλευρά της Ν.Δ.» όσα δήθεν «καταγγέλλει» αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου, σημειώνοντας παράλληλα:

«Κατ’ αρχάς ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν ανακάλυψαν τη “χαμένη Ατλαντίδα”! Επρόκειτο για τοποθέτηση ενώπιον Δημάρχων της Αττικής και διαστρεβλώθηκαν πλήρως τα λεγόμενα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Πάει πολύ να μας κατηγορούν τα στελέχη της Ν.Δ., όταν ο Πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήταν ο “Υπουργός των απολύσεων”. Η Ν.Δ., που θέσπισε τον “υποκατώτατο” μισθό, κατηγορεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος τον κατήργησε και αύξησε τον κατώτατο μισθό. Η Ν.Δ., που έκανε ρεκόρ σε μετακλητούς, μείωσε τα προσόντα και αύξησε τις αμοιβές τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: «Η Ολομέλεια συνιστά θεσμό που αντιστέκεται στην υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση»

Σε χαιρετισμό κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που διεξήχθη στη Λαμία την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2024 προέβη ο Βουλευτής και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης & Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα