09/04/2023

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Μιλούν για ασφάλεια στη Ν.Δ. όταν, επί ημερών τους, ο Φουρθιώτης έχει περισσότερους αστυνομικούς από το Α.Τ. Αμφίκλειας!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Τώρα μαζί» με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.

Αρχικά, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. περί «κανονικότητας» στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Η Ν.Δ. αναφέρεται σε κανονικότητα, αλλά σήμερα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, κανένα στέλεχός της δεν μπορεί να μιλά για νόμο και τάξη. Δύο χρόνια από τότε, που ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ελληνική Αστυνομία υποσχόμενος ότι “θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξιχνίαση της δολοφονίας”. Και τι έγινε; Απολύτως τίποτα».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Δεν ξεχνάμε ότι η Ν.Δ. υποσχόταν ότι μία εβδομάδα μετά τις εκλογές του 2019 δεν θα υπήρχε καν ο Ρουβίκωνας και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, τον βλέπουμε να έχει “επισκεφτεί” όλα τα σπίτια των Υπουργών και τα Υπουργεία! Ποια είναι, εν τέλει, η “κανονικότητα” της Ν.Δ.; Να έχει 14 αστυνομικούς στο σπίτι του ο κ. Φουρθιώτης; 14 αστυνομικούς δεν έχει το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, για παράδειγμα! Ο “νόμος και η τάξη” της Ν.Δ είναι δολοφονίες στο κέντρο της Νέας Σμύρνης και ξυλοδαρμός Αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος στο κέντρο της Αθήνας. Ακούμε, επί 4 χρόνια, για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και σήμερα, βλέπουμε πυροβολισμούς μέρα μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Τα στελέχη της Ν.Δ. δεν έχουν να πουν τίποτα για τα προβλήματα της καθημερινότητας, δεν έχουν προτάσεις και λύσεις για τα μείζονα θέματα. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και αντί να συζητούμε, εν όψει εκλογές, γι’ αυτά τα φλέγοντα ζητήματα, η Ν.Δ. έχει επιλέξει τη λασπομαχία και την τοξικότητα».

Εν συνεχεία, σχετικά με το υποτιθέμενο «θέμα Ραγκούση» το οποίο έχει εφεύρει η Ν.Δ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «40 ημέρες πριν τις εκλογές, με μια Κυβέρνηση η οποία έχει συμπληρώσει τετραετία, θα ανέμενα από τα στελέχη της Ν.Δ. να αναφέρονται στα επιτεύγματά της. Ποιες επιτυχίες μπορούν να αναφέρουν στην ελληνική κοινωνία; Καμία. Αντιθέτως, συζητούμε για ένα θέμα που έχει παίξει το 2012 και το 2015 και αυτό είναι ενδεικτικό της απελπισίας και της ένδειας επιχειρημάτων από πλευράς της Ν.Δ.. Όποτε έχουμε εκλογές, η Ν.Δ. επαναφέρει δήθεν “θέμα Ραγκούση” για ένα δάνειο, το οποίο έχει αποπληρωθεί πλήρως από το 2011! Το ξενοδοχείο, που λέτε, δεν ανήκει στον κ. Ραγκούση και αν η προβαλλόμενη ως καταγγέλλουσα έχει να αναφέρει κάτι, ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Χρειάζεται περίσσιο θράσος για ένα κόμμα, το οποίο χρωστάει περίπου μισό δισ. ευρώ στις τράπεζες και ένα υπουργικό συμβούλιο, του οποίου τα μέλη χρωστούν συνολικά 12 εκ. ευρώ, να προσπαθεί να εφεύρει τέτοιου είδους ζητήματα. Από ένα κόμμα, στο οποίο δούλευαν μαύρα δεκάδες εργαζόμενοι και τους χρωστούσαν χρήματα, με τους εν λόγω εργαζόμενους τελικά να δικαιώνονται προ ημερών από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Κλείνοντας, αναφορικά με το θέμα των ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Την Κυριακή 21 Μαΐου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα και έχουμε θέσει τις προτάσεις μας σε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα