23/03/2021

Γ. Σαρακιώτης στο Open: «Το Υπουργείο Υγείας που έδιωξε τους εθελοντές γιατρούς από το Νοσοκομείο Λαμίας σήμερα τους επιτάσσει. Φοβερό σχέδιο!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» του Open TV εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση. Όπως τόνισε αρχικά:

«Τα στελέχη της Ν.Δ. λένε ότι “είναι απλά πράγματα και λεπτομέρειες” όσα μένει να διευκρινιστούν για το θέμα των τεστ στα φαρμακεία. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κικίλιας δεν εμφανίστηκε, αλλά ακούσαμε τον κ. Σκέρτσο την Παρασκευή το απόγευμα για το θέμα των τεστ, ο οποίος δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θα γίνεται καταγραφή. Το Σάββατο πρωί μας είπε ότι “δε θα γίνεται καταγραφή”. Το Σάββατο απόγευμα ο ίδιος ο κ. Σκέρτσος, “δεξί χέρι” του κ. Μητσοτάκη, μας ανέφερε ότι “θα γίνεται καταγραφή”! Αυτό είναι το πλήρες σχέδιο και η ετοιμότητα, που δείχνει η Ν.Δ. και η αξιοπιστία της στη διαχείριση της πανδημίας. Σε μία ημέρα, σε 24 ώρες, ο Υπουργός άλλαξε τρεις απόψεις! Εδώ και ένα χρόνο, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για τη συνταγογράφηση των τεστ. Από τα 15.000 που τώρα κάνουμε, θα ήταν δύσκολο να πάμε στα 50.000 ή 70.000 καθημερινά; Βάσει ποιου σχεδίου θα πάμε σε self-tests; Ο Υπουργός, που το εξήγγειλε, εντός 24 ωρών διέψευσε τον εαυτό του τρεις φορές».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:

«Έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων το προηγούμενο διάστημα, με τις οποίες ζητούμε την εμπλοκή των ερευνητικών κέντρων της χώρας. Τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα έχουν στείλει από το καλοκαίρι αμέτρητες επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας και προς τον ίδιο τον Υπουργό ζητώντας την εμπλοκή τους στη διαχείριση της πανδημίας και στη διενέργεια τεστ και αναφέρουν ότι μπορούν να κάνουν αρκετές χιλιάδες καθημερινά. Ξέρετε πόσα διοχετεύει η Κυβέρνηση στα κορυφαία ερευνητικά κέντρα με κορυφαίους επιστήμονες; 1.500 ημερησίως, όταν οι ίδιοι λένε ότι μπορούν να κάνουν μέχρι και 15.000».

Καταληκτικά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην κατάσταση, η οποία επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μεταφέροντας ένα χαρακτηριστικό περιστατικό:

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, μόλις ξεκίνησε η διαδικασία των εμβολιασμών, προσφέρθηκαν ιδιώτες ιατροί να συμβάλλουν χωρίς να ζητήσουν αμοιβή, αλλά εθελοντικά να “βάλουν πλάτη” βοηθώντας τους συναδέλφους τους στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας. Εργάστηκαν για λίγες ημέρες και εν συνεχεία, το Υπουργείο τους ανέφερε ότι “δε μπορούν να συνεχίσουν” και τους έστειλαν σπίτι τους. Αυτούς που επιθυμούσαν εθελοντικά να βοηθήσουν. Και σήμερα μιλούμε για επιστράτευση. Αν είναι δυνατόν…»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα