16/11/2021

Γ. Σαρακιώτης στο TheCaller: “Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από παρουσιαστές και σχολιαστές, αλλά από πολιτικούς που κυβερνούν”

«Ο χώρος της εστίασης έστειλε με την σημερινή κινητοποίησή του ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι η κατάσταση στον κλάδο είναι οριακή».

Αυτό τονίζει με συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV και την Βούλα Κεχαγιά ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για στήριξη των εστιατόρων και των ιδιοκτητών καφέ.

Όπως σημειώνει η κατάσταση γίνεται εκρηκτική και λόγω της ακρίβειας, καθώς ο κλάδος της εστίασης καλείται όχι μόνο να αποδώσει στο κράτος την επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και να αντεπεξέλθει στις εκρηκτικές αυξήσεις ιδίως στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Σαρακιώτης κατηγορεί την κυβέρνηση διότι δεν έχει αυξήσει ήδη τον κατώτατο μισθό παρά σκέφτεται μία αύξηση της τάξης του 2% αρχικώς από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Σε σχέση με την πανδημία κάνει λόγο για ιδεοληψία και ανικανότητα που πληρώνεται με ανθρώπινες ζωές και σχολιάζει πως «δεν θέλουμε παρουσιαστές» απλώς να παρατηρούν τα προβλήματα και να λένε ότι υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά κυβερνήσεις που να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις.

Σε σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ ο Γιάννης Σαρακιώτης λέει ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα που η υπηρεσία αυτή να υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό με εξαίρεση ίσως τη Βόρεια Κορέα.

Τέλος, προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο λάθος της διακυβέρνησής του ήταν ότι δεν στήριξε όσο θα έπρεπε τον επιχειρηματικό κόσμο και την μεσαία τάξη.

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο με αποσπάσματα των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη.

Πηγή: TheCaller.gr

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα