16/11/2021

Γ. Σαρακιώτης στο TheCaller: “Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από παρουσιαστές και σχολιαστές, αλλά από πολιτικούς που κυβερνούν”

«Ο χώρος της εστίασης έστειλε με την σημερινή κινητοποίησή του ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι η κατάσταση στον κλάδο είναι οριακή».

Αυτό τονίζει με συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV και την Βούλα Κεχαγιά ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για στήριξη των εστιατόρων και των ιδιοκτητών καφέ.

Όπως σημειώνει η κατάσταση γίνεται εκρηκτική και λόγω της ακρίβειας, καθώς ο κλάδος της εστίασης καλείται όχι μόνο να αποδώσει στο κράτος την επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και να αντεπεξέλθει στις εκρηκτικές αυξήσεις ιδίως στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Σαρακιώτης κατηγορεί την κυβέρνηση διότι δεν έχει αυξήσει ήδη τον κατώτατο μισθό παρά σκέφτεται μία αύξηση της τάξης του 2% αρχικώς από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Σε σχέση με την πανδημία κάνει λόγο για ιδεοληψία και ανικανότητα που πληρώνεται με ανθρώπινες ζωές και σχολιάζει πως «δεν θέλουμε παρουσιαστές» απλώς να παρατηρούν τα προβλήματα και να λένε ότι υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά κυβερνήσεις που να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις.

Σε σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ ο Γιάννης Σαρακιώτης λέει ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα που η υπηρεσία αυτή να υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό με εξαίρεση ίσως τη Βόρεια Κορέα.

Τέλος, προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο λάθος της διακυβέρνησής του ήταν ότι δεν στήριξε όσο θα έπρεπε τον επιχειρηματικό κόσμο και την μεσαία τάξη.

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο με αποσπάσματα των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη.

Πηγή: TheCaller.gr

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση !”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε την επικαιρότητα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FΜ-1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για ποια κυβερνητική “αξιοπιστία” μιλάμε;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα "Κανάλι ΕΝΑ 90.4" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο με τις τοποθετήσεις του.  Συνιστά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το Ε.Σ.Υ. η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/11) με την Όλγα Λαθύρη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.  Κάποια...

Διαβάστε Περισσότερα