02/03/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Τα επιτεύγματα της Ν.Δ. συνεχίζονται: Διακοπή γευμάτων για 185.000 παιδιά και εμβόλια για κομματικά στελέχη αντί για παιδιά με αναπηρία”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (02/03) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Οι καθυστερήσεις και η κωλυσιεργία από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, το οποίο αφορά περίπου 185.000 μαθητές της χώρας και 15 σχολεία στη Φθιώτιδα. Όταν το 2017 θεσμοθετήθηκε, η Ν.Δ. δυστυχώς δε ψήφισε το σχετικό νόμο, ως Κυβέρνηση υποβάθμισε την αξία του και σταδιακά φθάνουμε στην κατάργηση ενός επιτυχημένου θεσμού.”

“Σχεδόν κάθε οικογένεια στη Μαλεσίνα έχει αυτή τη στιγμή κρούσμα κορονοϊού. Η εν λόγω κατάσταση επηρεάζει όλο το Δήμο, καθώς κάτοικοι της Μαλεσίνας μετακινούνται σε εργοστάσια, υπηρεσίες του δημοσίου και στα χωράφια για τις αγροτικές εργασίες τους προμηθεύοντας την αγορά με τα προϊόντα τους.”

Είναι δυνατόν κατά τις νυχτερινές ώρες το Α.Τ. Αταλάντης να έχει 1 περιπολικό με 2 αστυνομικούς για μια περιοχή 600 τ.χλμ.; Στην Αμφίκλεια η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς υπάρχει 1 περιπολικό με 1 αστυνομικό για 500 τ.χλμ…. Όταν η ΕΛ.ΑΣ. αφήνεται τόσο υποστελεχωμένη από το αρμόδιο Υπουργείο, πώς αναμένουμε να κάνει τη δουλειά της;”

“Η στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ., εδώ και 1,5 χρόνο, γίνεται μονοδιάστατα και πέφτει όλο το βάρος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Άραγε οι κάτοικοι της περιφέρειας είναι β’ κατηγορίας; Μια τεράστια περιοχή, με πλήθος περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, να αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται.”

“Οι Υπουργοί οφείλουν να δείχνουν περισσότερο σεβασμό, όταν μεταφέρουμε τα προβλήματα και την αγωνία των πολιτών. Να λένε την αλήθεια και να απαντούν συγκεκριμένα και όχι να μας μιλούν για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ ρωτώ για το πρόβλημα αστυνόμευσης στη Λοκρίδα…”

“Η προσπάθεια διασύνδεσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη 17Ν δεν είναι πρωτοφανής πρακτική. Επί Κυβερνήσεως πατέρα Μητσοτάκη, η τακτική ήταν ίδια… Διαβάζαμε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που στήριζαν την Κυβέρνηση Ν.Δ., για τη δολοφονία Μπακογιάννη ότι “όλοι δείχνουν ΠΑ.ΣΟ.Κ.“, “χτύπησε η πασοκική 17Ν” και “ηγέτης της 17Ν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου“. Αυτά έλεγαν οι άνθρωποι και τα ΜΜΕ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… Τώρα Αρχηγός της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ο Αλέξης Τσίπρας και προσπαθούν και πάλι να υπάρχει αυτή η σύνδεση της 17Ν με τον προοδευτικό χώρο. Όπως έπεσαν στο κενό τότε αυτές οι προσπάθειες, έτσι θα πέσουν και τώρα.”

“Είναι δυνατόν να μην τιμωρούνται όσοι ηγούνται μονάδων και καλούν άλλους να εμβολιαστούν παράτυπα στερώντας τα εμβόλια από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά με προβλήματα υγείας; Όσοι φέρουν την ευθύνη δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της πράξης τους;”

“Όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αυτή τη στιγμή στη Φθιώτιδα επικρατεί ένα μπάχαλο με τους μισούς πολίτες να πηγαίνουν εκτός νομού για να εμβολιαστούν. Στη Φωκίδα, στην Ευρυτανία, στη Βοιωτία και στην Εύβοια…”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα