13/01/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο στη Φθιώτιδα επειδή “δεν αντέχουν άλλη ανάπτυξη”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Όλοι μιλούν για επερχόμενη επισιτιστική κρίση και η Κυβέρνηση, με τις καθυστερήσεις στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, με την εκτόξευση των ζωοτροφών αναγκάζει τους κτηνοτρόφους να σφάζουν κ να πωλούν τα κοπάδια τους. Έτσι θα έρθει η “ανάπτυξη στη Φθιώτιδα”, κύριοι της Ν.Δ.;

Άραγε τα καταστήματα, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο στη Φθιώτιδα, κλείνουν επειδή “δεν αντέχουν άλλη ανάπτυξη” και έχουν αποταμιεύσει μεγάλα χρηματικά ποσά που κλείνουν τις επιχειρήσεις για να ζήσουν με αυτά που αποταμίευσαν; Μόνο αυτό δε μας έχει πει ακόμη η ΝΔ!

Η Κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να καταγράφουν υπερκέρδη ύψους 3,2 δισ.€ για το 2022 και τα διυλιστήρια 2,5 δισ.. Πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι επιχειρήσεις να κλείνουν, η οικονομία να ασφυκτιά και κάποιοι να αισχροκερδούν; Επιτέλους απαιτείται Δικαιοσύνη παντού.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει η διοχέτευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να μην γίνει αποκλειστικά μέσω των τραπεζών αλλά μέσω θεσμικών εργαλείων όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι μικροπιστώσεις. Στόχος τα δισ. του Ταμείου να κατανεμηθούν δίκαια σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία και όχι σε ολιγάριθμους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα: Καθημερινότητα-Οικονομία ή αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Προφανώς υποτιμά τους πολίτες, οι οποίοι δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν, αλλά προφανώς και νοιάζονται για τη Δημοκρατία στη χώρα μας και για τη θεσμική εκτροπή, που συντελείται επί Ν.Δ..

Ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων παραιτήθηκαν αναλαμβάνοντας μερίδιο της ευθύνης τους για το σκάνδαλο των υποκλοπών και εντούτοις, δεν έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει περιοριστεί στο να απειλεί τα μέλη της ΑΔΑΕ και να βάζει πλάτη στη συγκάλυψη.

Αποτελεί δικαίωση του Παύλου Πολάκη και του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη του θέματος του κ. Χειμάρα, η παραίτησή του και η έναρξη της σχετικής διαδικασίας από πλευράς της Δικαιοσύνης.

Την Παρασκευή 13/1 στις 18:30 στην Αταλάντη θα συζητήσουμε, μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πέτρο Κόκκαλη, για ζητήματα όπως η Κλιματική Αλλαγή, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και άλλα ζητήματα του τομέα του.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στη “Φθιωτική”: “Η Φθιώτιδα θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση πλειοψηφίας με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας”

Συνέντευξη παρέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης στην εφημερίδα ΦΘΙΩΤΙΚΗ. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.  1. Μπαίνουμε...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις – Σήμερα κατατίθενται ονόματα με αποδείξεις της ΑΑΔΕ”

Σε ενημερωτική εκπομπή του Naftemporiki TV είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα