13/01/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο στη Φθιώτιδα επειδή “δεν αντέχουν άλλη ανάπτυξη”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Όλοι μιλούν για επερχόμενη επισιτιστική κρίση και η Κυβέρνηση, με τις καθυστερήσεις στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, με την εκτόξευση των ζωοτροφών αναγκάζει τους κτηνοτρόφους να σφάζουν κ να πωλούν τα κοπάδια τους. Έτσι θα έρθει η “ανάπτυξη στη Φθιώτιδα”, κύριοι της Ν.Δ.;

Άραγε τα καταστήματα, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο στη Φθιώτιδα, κλείνουν επειδή “δεν αντέχουν άλλη ανάπτυξη” και έχουν αποταμιεύσει μεγάλα χρηματικά ποσά που κλείνουν τις επιχειρήσεις για να ζήσουν με αυτά που αποταμίευσαν; Μόνο αυτό δε μας έχει πει ακόμη η ΝΔ!

Η Κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να καταγράφουν υπερκέρδη ύψους 3,2 δισ.€ για το 2022 και τα διυλιστήρια 2,5 δισ.. Πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι επιχειρήσεις να κλείνουν, η οικονομία να ασφυκτιά και κάποιοι να αισχροκερδούν; Επιτέλους απαιτείται Δικαιοσύνη παντού.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει η διοχέτευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να μην γίνει αποκλειστικά μέσω των τραπεζών αλλά μέσω θεσμικών εργαλείων όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι μικροπιστώσεις. Στόχος τα δισ. του Ταμείου να κατανεμηθούν δίκαια σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία και όχι σε ολιγάριθμους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα: Καθημερινότητα-Οικονομία ή αποκαλύψεις για τις υποκλοπές. Προφανώς υποτιμά τους πολίτες, οι οποίοι δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν, αλλά προφανώς και νοιάζονται για τη Δημοκρατία στη χώρα μας και για τη θεσμική εκτροπή, που συντελείται επί Ν.Δ..

Ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Κοντολέων παραιτήθηκαν αναλαμβάνοντας μερίδιο της ευθύνης τους για το σκάνδαλο των υποκλοπών και εντούτοις, δεν έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει περιοριστεί στο να απειλεί τα μέλη της ΑΔΑΕ και να βάζει πλάτη στη συγκάλυψη.

Αποτελεί δικαίωση του Παύλου Πολάκη και του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη του θέματος του κ. Χειμάρα, η παραίτησή του και η έναρξη της σχετικής διαδικασίας από πλευράς της Δικαιοσύνης.

Την Παρασκευή 13/1 στις 18:30 στην Αταλάντη θα συζητήσουμε, μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πέτρο Κόκκαλη, για ζητήματα όπως η Κλιματική Αλλαγή, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και άλλα ζητήματα του τομέα του.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα