09/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τα παιδιά σήμερα είχαν εκδρομή – Ότι έκανε το Υπουργείο Παιδείας όλο το καλοκαίρι»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM1 με τους Απόστολο Έλληνα και Παρασκευή Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το φιάσκο της πρώτης ημέρας εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά και την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown, καθώς και για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γ. Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Προφανώς για τα παιδιά η καραντίνα ξεκίνησε με εκδρομή. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει χάσει Σαββατοκύριακο να κάνει διακοπές, όπως και στο Υπουργείο Παιδείας όλο το καλοκαίρι έκαναν διακοπές, έτσι και σήμερα τα παιδιά πάνε εκδρομή. Είναι κάτι συνηθισμένο για την Κυβέρνηση. Δεν έχουμε τηλεκπαίδευση και αναρωτιέμαι: Κανείς δε σκέφτηκε να γίνει μια προσομοίωση τις προηγούμενες ημέρες; Είναι κάτι τόσο πρωτοποριακό και απίθανο για τις διάνοιες που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις; Ένα απλό τσεκάρισμα.”

“Πάμε παρακάτω. Προφανώς θα βρουν αύριο να ρίξουν το βάρος στις Η.Π.Α., μετά θα φταίει η Κίνα και η Ασία. Σήμερα ακούσαμε φταίει η Ευρώπη. Πάντως δε φταίει κανένας από τους Κυβερνώντες. Ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει όλα καλά. Το Υπουργείο Παιδείας τα κάνει άριστα.”

“Ο υποτιθέμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης, όταν ανέλαβε το Υπουργείο, παραδέχθηκε ότι “δε γνωρίζει τον αγροτικό τομέα”. Μετά από 1,5 χρόνο, όμως, είναι αδιανόητο να μην έχει καμία εικόνα για το τι συμβαίνει στο Υπουργείο του. Αν είχε διάθεση να ενημερωθεί για το αντικείμενο που έχει αναλάβει, θα μπορούσε να δει ότι την προηγούμενη χρονιά, με Υπουργό το Σταύρο Αραχωβίτη, δόθηκαν πάνω από 95 εκ. ευρώ από τα de minimis για την ενίσχυση των παραγωγών.”

“Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στη Βουλή από την Κυβέρνηση μια τροπολογία, η οποία ουσιαστικά αμνηστεύει φοροφυγάδες και μας έκαναν την τιμή να ασχοληθούν με αυτή έως και οι Financial Times.”

“Το ζήτημα είναι η στόχευση των ενεργειών του κάθε Υπουργού. Αν κάποιος Υπουργός εργάζεται νυχθημερόν για την προώθηση συμφερόντων συγκεκριμένων εταιρειών, εργασία είναι. Όμως, το θέμα είναι να ευνοήσουμε την κοινωνία ή 5 κολλητούς και 2 φίλους;”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα Χριστούγεννα του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε 1 δισ ευρώ – Η Ν.Δ. με πανδημία δίνει 54 εκατ. ευρώ”

Στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel στις 10 τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα