07/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ., με τρόπο ανήθικο, έμπλεξαν την πίστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Βρέθηκα για 2η φορά στη Βόρεια Εύβοια μετά την καταστροφή του καλοκαιριού και συνομιλώντας με τους κατοίκους, σας λέω ότι δεν μπορεί να είναι κανείς υπερήφανος για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι τους.

Για την αποκατάσταση των ανθρώπων, οι οποίοι ζούσαν από το δάσος στη Βόρεια Εύβοια, δυστυχώς ακόμη δεν έχει προβλεφθεί τίποτα. Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέσαμε αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη τόσο των άμεσων αναγκών (επίδομα προς τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους) όσο κ των μακροπρόθεσμων.

Η Εκκλησία αποδείχθηκε ωριμότερη από την Κυβέρνηση, η οποία έφερε προς ψήφιση μέτρα εξαιρώντας τους ιερούς ναούς. Η Εκκλησία – την προηγούμενη ημέρα μάλιστα – αποφάσισε τη χρήση των rapid tests για όσους παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αναφέρει ότι “δεν απειλείται η Πίστη, αλλά απειλούνται οι πιστοί από την πανδημία”. Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει κατανοήσει τα λόγια του και προσπάθησε να αποκομίσει μικροπολιτικό όφελος ρισκάροντας ζωές.

Τα στελέχη της Ν.Δ., με τρόπο ανήθικο, έμπλεξαν την πίστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για “άθεους που θέλουν να πλήξουν το χριστιανισμό” και την επόμενη ημέρα, όταν η Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σίγησε… Εκτός αν είναι “άθεοι” και “θέλουν να πλήξουν το χριστιανισμό” και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου!

Στη Βουλή νόσησε ένας άνθρωπος, ο Υπουργός κ. Καραμανλής, έκλεισε το κτίριο και έγινε απολύμανση. Σε σχολική αίθουσα πρέπει να νοσήσει το 51% των μαθητών για να κλείσει αυτή η αίθουσα. Δεν υπάρχει καμία λογική.

Στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας είχε ευχαριστήσει τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη από το βήμα της Βουλής επειδή “έβαλαν πλάτη”. Μάλιστα, κατηγορούμασταν ότι “δεν κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη”… Η αντιπολίτευσή μας γίνεται με την κατάθεση προτάσεων για το νέο Ε.Σ.Υ., την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία. Τεκμηριωμένη και ουσιαστική.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα παραδέχθηκε ότι “διαθέτουμε κλίνες και αναπνευστήρες, αλλά πώς να λειτουργήσουν χωρίς γιατρούς;” Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρότεινε εξ αρχής να γίνουν προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ.; Δεν είναι δυνατόν χωρίς τους μαχητές, που μόνο χειροκροτούσε η Ν.Δ., να κερδίσουμε τη μάχη. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε το 4ο κύμα της πανδημίας με 2.000 λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση !”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε την επικαιρότητα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FΜ-1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για ποια κυβερνητική “αξιοπιστία” μιλάμε;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα "Κανάλι ΕΝΑ 90.4" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο με τις τοποθετήσεις του.  Συνιστά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το Ε.Σ.Υ. η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/11) με την Όλγα Λαθύρη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.  Κάποια...

Διαβάστε Περισσότερα