07/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ., με τρόπο ανήθικο, έμπλεξαν την πίστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Βρέθηκα για 2η φορά στη Βόρεια Εύβοια μετά την καταστροφή του καλοκαιριού και συνομιλώντας με τους κατοίκους, σας λέω ότι δεν μπορεί να είναι κανείς υπερήφανος για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι τους.

Για την αποκατάσταση των ανθρώπων, οι οποίοι ζούσαν από το δάσος στη Βόρεια Εύβοια, δυστυχώς ακόμη δεν έχει προβλεφθεί τίποτα. Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέσαμε αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη τόσο των άμεσων αναγκών (επίδομα προς τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους) όσο κ των μακροπρόθεσμων.

Η Εκκλησία αποδείχθηκε ωριμότερη από την Κυβέρνηση, η οποία έφερε προς ψήφιση μέτρα εξαιρώντας τους ιερούς ναούς. Η Εκκλησία – την προηγούμενη ημέρα μάλιστα – αποφάσισε τη χρήση των rapid tests για όσους παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αναφέρει ότι “δεν απειλείται η Πίστη, αλλά απειλούνται οι πιστοί από την πανδημία”. Η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν έχει κατανοήσει τα λόγια του και προσπάθησε να αποκομίσει μικροπολιτικό όφελος ρισκάροντας ζωές.

Τα στελέχη της Ν.Δ., με τρόπο ανήθικο, έμπλεξαν την πίστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για “άθεους που θέλουν να πλήξουν το χριστιανισμό” και την επόμενη ημέρα, όταν η Ιερά Σύνοδος υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σίγησε… Εκτός αν είναι “άθεοι” και “θέλουν να πλήξουν το χριστιανισμό” και οι εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου!

Στη Βουλή νόσησε ένας άνθρωπος, ο Υπουργός κ. Καραμανλής, έκλεισε το κτίριο και έγινε απολύμανση. Σε σχολική αίθουσα πρέπει να νοσήσει το 51% των μαθητών για να κλείσει αυτή η αίθουσα. Δεν υπάρχει καμία λογική.

Στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας είχε ευχαριστήσει τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη από το βήμα της Βουλής επειδή “έβαλαν πλάτη”. Μάλιστα, κατηγορούμασταν ότι “δεν κάνουμε αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη”… Η αντιπολίτευσή μας γίνεται με την κατάθεση προτάσεων για το νέο Ε.Σ.Υ., την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία. Τεκμηριωμένη και ουσιαστική.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα παραδέχθηκε ότι “διαθέτουμε κλίνες και αναπνευστήρες, αλλά πώς να λειτουργήσουν χωρίς γιατρούς;” Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρότεινε εξ αρχής να γίνουν προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ.; Δεν είναι δυνατόν χωρίς τους μαχητές, που μόνο χειροκροτούσε η Ν.Δ., να κερδίσουμε τη μάχη. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε το 4ο κύμα της πανδημίας με 2.000 λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα