30/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τα στελέχη της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα παίζουν το “μουντζούρη” για τις Θερμοπύλες»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων (30/9) του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το μείζον θέμα της δρομολογούμενης από την Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επέκτασης της υφιστάμενης δομής προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή των Θερμοπυλών και τη στάση των κυβερνητικών παραγόντων καθώς και των στελεχών της κυβερνώσας παράταξης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και το βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Μιλάμε για τον ορισμό της προχειρότητας, της ανικανότητας και της παντελούς έλλειψης σχεδίου, όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού στη Φθιώτιδα, αλλά και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης των Θερμοπυλών. Μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή της χώρας μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, η κυβέρνηση και τα στελέχη της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα αντί να την εκμεταλλευτούν, παίζουν το “κρυφτό” και το “μουτζούρη”.”

Μας έλεγαν ότι είναι συνολική επιλογή της κυβέρνησης να αναβαθμιστεί ο χώρος των Θερμοπυλών, αλλά υπέγραψαν 3 Υπουργοί της Κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει επέκταση του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στις Θερμοπύλες. Και κάποιοι λένε ότι “δε γνωρίζουν” και κάποιοι άλλοι ότι “φταίει ο ένας ή άλλος”. Ποιες ενέργειες έκανε η κα Μενδώνη, που ήρθε και ξαναήρθε στις Θερμοπύλες, για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;”

“Η κα Μενδώνη αναφέρθηκε σε “πλούσιες δράσεις” και αναρωτιέμαι: Αυτές είναι οι πλούσιες δράσεις στις Θερμοπύλες και στη Λαμία; Δεν μπορούμε να δεχόμαστε πλέον τη μοίρα μας παθητικά. Οφείλουμε να αντιδρούμε σε ό,τι μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση, χωρίς να ρωτά τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Επιστολή Γ. Σαρακιώτη προς Φ. Σπανό για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης ζητά την αύξηση του προϋπολογισμού και τη βελτίωση των τεχνικών όρων της πρόσκλησης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα