18/02/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ δε τη νομοθετεί η Ν.Δ., όμως για τον ΕΦΚΑ νομοθετεί τα 8.000 ευρώ !”

Την επικαιρότητα σχολίασε (16/02) στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του.

Για ποιο λόγο η χώρα μας κατέγραφε αυτούς τους θετικούς δείκτες όσον αφορά τα επιτόκια, όπως αναφέρουν οι σχετικές εκθέσεις; Γιατί ρύθμισε το χρέος που δημιούργησαν οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια το 2018, που μας έβαλαν οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και μας έβγαλε η “κακή” Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και γιατί υπήρχε το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις.

Δεν είναι δυνατόν εν μέσω ενεργειακής κρίσης να απαξιώνει η Κυβέρνηση τη Δ.Ε.Η. και να χάνει την πλειοψηφία το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές, η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει καμία λογική ειδικά αυτή την περίοδο.

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα την υλοποίησαν 18 Ευρωπαϊκές χώρες μετά τον Οκτώβρη. Στη χώρα μας η Κυβέρνηση απλά παρατηρεί το φαινόμενο των ανατιμήσεων και εύχεται να τελειώσει.

Ο Προϋπολογισμός που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία είχε ως δεδομένο ότι από 1η/1/2022 τελείωνε η πανδημία. Δεν περιείχε ούτε ένα πρόσθετο μέτρο στήριξης στον υγειονομικό και οικονομικό κλάδο. Μας το είχε τονίσει μάλιστα και ο κ. Σκυλακάκης.

Έχουμε την πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, βάσει του πίνακα της ΡΑΕ. Τον αμφισβητούν τα στελέχη της ΝΔ;

Δυόμιση χρόνια κυβερνάτε κι ακόμη κάνετε αντιπολίτευση στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θα επιστρέψετε άμεσα στη θέση της αντιπολίτευσης, εκεί που νιώθετε καλά […] Μετά το 2% αύξηση του κατώτατου μισθού κινδυνεύουμε να μην υπάρχουν θυρίδες να βάζει ο κόσμος τα χρήματα. […] Επειδή ακούω ότι η Νέα Δημοκρατία μείωσε τους φόρους, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι από 1/1/2020 επεβλήθη νέος φόρος στα καύσιμα, 6% φόρος στα οικιακά φωτοβολταϊκά 40.000 σπιτιών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε τροπολογία για πρόσθετα 1.000 ευρώ φόρο σε εισαγόμενα αυτοκίνητα. Αυτοί είναι που θα μείωναν τους φόρους;

Αν θεωρείται γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού ένα διψήφιο ποσοστό, τότε το 27% στο οποίο προέβη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χωρίς να έχουμε αυτόν τον πληθωρισμό, αυτές τις ανατιμήσεις, αυτές τις αυξήσεις, καταργώντας τον υποκατώτατο στους νέους τι ήταν δηλαδή; Αν το διψήφιο ποσοστό είναι το σημερινό ταβάνι, να θυμίσω τότε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε πραγματοποιήσει 27% και 11% αντίστοιχα χωρίς αυτή την ακρίβεια στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, κ.α.

Στη Βουλή συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, που ορίζει ο κ. Χατζηδάκης 8.000 ευρώ περίπου μηνιαίο μισθό σε διοικητικά στελέχη και 4.500 ευρώ περίπου αντίστοιχα στους προϊσταμένους […] Για τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, όμως για τον ΕΦΚΑ νομοθετεί η Κυβέρνηση τα 8.000 ευρώ !

Οι Υπουργοί του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν εκείνοι με τους οποίους καταγράψαμε ρεκόρ 12ετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις το 2018.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα