14/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τις εικόνες ευτυχίας και χαράς που προσπαθεί η Κυβέρνηση να παρουσιάσει, δυστυχώς δεν τις συναντούμε»

Στην πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV στις 13/6, παρουσιάστηκε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη καθώς και να συζητήσει με συνάδελφο του της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μ. Λαζαρίδη. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με τα όσα εισπράττει από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε τα εξής:

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός και μεγάλη αβεβαιότητα σε όλους τους κλάδους αυτή τη στιγμή. Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Έχουν διπλώσει οφειλές, ενοίκια και ΔΕΚΟ των προηγούμενων μηνών, η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη με το που έπαυσε το lockdown και δε βλέπουν να υπάρχει καμία ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα υφιστάμενα προγράμματα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε: «Βλέπετε κι εσείς ό,τι στο ΤΕΠΗΧ ΙΙ έχουν ενταχθεί περίπου 2 χιλιάδες επιχειρήσεις ενώ στην επιστρεπτέα προκαταβολή γύρω στις 53 χιλιάδες σε σύνολο 750 χιλιάδων επιχειρήσεων».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην έλλειψη στήριξης από μεριάς της Κυβέρνησης προς τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματικών κλάδων, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ό,τι: «Ο πρωτογενής τομέας, κτηνοτρόφοι, αγρότες, αλιείς δεν έχουν δεχθεί καμία στήριξη από το κράτος, οι επιστήμονες, π.χ. δικηγόροι και μηχανικοί παραμένουν με 600 ευρώ εδώ και τρεις μήνες, ενώ και άλλοι κλάδοι βρίσκονται επίσης εδώ και τρεις μήνες με 800 ευρώ».

Στον ισχυρισμό δε του κ. Λαζαρίδη, ό,τι η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει κονδύλια για τη στήριξη των επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα, τόσο ο κ. Σαρακιώτης, όσο και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον ίδιο αν έχει λάβει κάποιος από αυτούς, χρηματικά ποσά από αυτά που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, για να λάβουν την ακόλουθη απάντηση: «Ξέρετε το είπε και πολύ ωραία ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και ούτε έδωσε χρήματα εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς. Τα χρήματα λαμβάνονται τη στιγμή που πρέπει να ληφθούν και αυτό είναι κάτι που καταγράφεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις…», αναδεικνύοντας ξεκάθαρα τις μεγάλες αντιφάσεις που κυριαρχούν στο λόγο των Κυβερνητικών στελεχών, καθώς επίσης και την παντελή έλλειψη στοιχειώδους έστω επαφής με την κοινωνική πραγματικότητα.

Τέλος, διερωτώμενος για την ύπαρξη οποιασδήποτε στήριξης από πλευράς της Κυβέρνησης προς τους παραπάνω κλάδους, στην οποία και συνέχισε να αναφέρεται ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε: «Πραγματικά αυτή η στήριξη στην οποία αναφέρεται ο κ. Λαζαρίδης δεν ξέρω στα καταστήματα της Καβάλας και του Νομού στον οποίο κινείται, που την έχει δει. Ποιος τομέας είναι αυτός και ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που του λένε ό,τι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι, γιατί κι εμείς κυκλοφορούμε, αλλά τέτοιες εικόνες ευτυχίας και χαράς δε τις συναντούμε».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα