09/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τι να περιμένουμε όταν η Κυβέρνηση δηλώνει ότι ήταν οριακά θετική έκπληξη η ύφεση 15,2% του β’ τριμήνου;»

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (08/09) με τη Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στην Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι λίγα, αποσπασματικά και εν τέλει χωρίς σχέδιο. Αυτό μαρτυρούν όλα τα στοιχεία. Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε “οριακά θετική έκπληξη” την ύφεση 15,2% του β’ τριμήνου, παρά το ότι η χώρα μας είναι 4η από το τέλος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. όσον αφορά τη μείωση του ΑΕΠ. Που βρίσκεται αυτή η έκπληξη και πανηγυρίζει το Υπ. Οικονομικών;”

Η Ν.Δ. προεκλογικά υπερψήφισε τη 13η σύνταξη, που κατέβαλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δεσμεύτηκε ότι θα τη διατηρήσει. Όμως, μετεκλογικά την κατήργησε και να θυμίσω ότι η σχετική δαπάνη ήταν 1 δις ευρώ, ποσό ίσο με τα αναδρομικά που τώρα θεωρεί ως επιτυχία ότι τα επιστρέφει. Πρωτοφανής εμπαιγμός.”

Η ελληνική οικονομία παραδόθηκε με 2,8% ανάπτυξη και το δ’ τρίμηνο του 2019 με κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν στο 1%. Το Νοέμβριο του 2019, η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν κατά 9% και το Δεκέμβριο κατά 4,5%. Τα εν λόγω στοιχεία αναφέρονται στην εποχή προ κορονοϊού.

“Το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ενίσχυε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις, οι οποίες ταλανίζονται από τις συνέπειες της ύφεσης, αλλά η κυβέρνηση τις εγκαταλείπει με αποτέλεσμα να μένουν εκτός τραπεζικού συστήματος.”

“Μέσω του προγράμματος SURE για την ενίσχυση της απασχόλησης, η χώρα μας θα λάβει 2,7 δις ευρώ, αν και έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη. Αντίθετα, με χαμηλότερη ανεργία και ίδιο πληθυσμό η Πορτογαλία θα λάβει 6 δις και το Βέλγιο 8 δις ευρώ. Όταν διεκδικούμε στην Ευρώπη, θα υπάρξουν λύσεις.”

“Η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να μη στηρίξει τον – άκρως επιτυχημένο – θεσμό των voucher στα ΚΔΑΠ. Πως αλλιώς εξηγείται ότι άφησε εκτός του προγράμματος περίπου 66.000 παιδιά πανελλαδικά; Πως θα στηριχθεί η ελληνική οικογένεια;”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. έλεγε προεκλογικά ότι θα στήριζε τον ιδιωτικό τομέα – Σήμερα τον πετάει εκτός»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν 49 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρακιώτης μιλώντας στον Flash 99.4 και στην...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χρηματοδότηση για αντιδραστήρια;»

Στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1, τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή (04/09) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Πατέλης μας είπε επί της ουσίας ότι οι συνταξιούχοι δε θα έχουν καμία στήριξη από την Κυβέρνηση»

Στην πρωινή εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους Ν. Ρογκάκο και Π. Στάθη είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα