15/01/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Το αχρείαστο έγινε ξαφνικά χρήσιμο»

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας με την Όλγα Λαθύρη είχε την ευκαιρία να σχολιάσει το θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της τοποθέτησης του κ. Νότη Μηταράκη ως αρμόδιου Υπουργού ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

❝Το μεταναστευτικό μας απασχολεί ως πρόβλημα εδώ και περισσότερα από 5 χρόνια. Η Ν.Δ., παρά του ότι είχε την εμπειρία διαχείρισής του το 2014, επιχείρησε να φορτώσει το πρόβλημα στην κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκειμένου να είναι αρεστή στο ακροδεξιό ακροατήριό της❞.

❝Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι ερασιτεχνικοί, κάτι που διαφάνηκε και μέσω της κατάργησης του “αχρείαστου” Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τώρα, όμως, το “αχρείαστο” έγινε ξαφνικά “χρήσιμο”, μετά και τη διαπίστωση ότι δεν αρκούν τα επικοινωνιακά κόλπα❞.
❝Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν πολυεπίπεδες, με τις συστηματικές προσπάθειες διεθνοποίησής του. Ωστόσο, η Ν.Δ. φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να πλήττει την αξιοπιστία της χώρας με επιχειρήματα ότι “φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” αντί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επίλυση του προβλήματος. Με σόου το προσφυγικό δε θα λυθεί. Χρειάζεται σοβαρότητα και συναίνεση❞.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα