15/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Το Δεκέμβριο του 2019 ο Αλ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει: “Ή κυρώσεις ή φρεγάτες”. Δυστυχώς φθάνουμε τελικά στις φρεγάτες…”

Στην εκπομπή “Βήμα για Όλους” του Star Κεντρικής Ελλάδας με το Γιώργο Σιμόπουλο εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας θέματα της κεντρικής επικαιρότητας, αλλά και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Φθιώτιδας. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα όσων ανέφερε:
“Να θυμίσουμε, κάτι που δεν πρόκειται να ακουστεί στα κεντρικά ΜΜΕ, ότι το “κόκκινο πανί” για πολλούς, ο κ. Βαξεβάνης αθωώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τα e-mails, τα οποία δημοσίευσε και αφορούσαν την επικοινωνία του κ. Φρουζή της Novartis με τον κ. Μητσοτάκη το 2015. Τα e-mails του κ. Φρουζή προς το “φίλο Κυριάκο”, όπως τον ανέφερε, σχετίζονταν με τη διοργάνωση συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με επιχειρηματίες προκειμένου να στηρίξουν την προεκλογική καμπάνια του”.
“Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όχι “κυρώσεις που θα δαγκώνουν” όπως έλεγε ο κ. Πέτσας δεν είδαμε, αλλά ούτε καν φραστική καταδίκη της Τουρκίας δεν πραγματοποιήθηκε. Έθαψαν επί μήνες το θέμα των κυρώσεων και αγνόησαν τον Αλέξη Τσίπρα, όταν το Δεκέμβριο του 2019 είχε πει: “Ή κυρώσεις ή φρεγάτες”. Δυστυχώς φθάνουμε τελικά στις φρεγάτες…”
“Πριν ορισμένους μήνες μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι δεν είναι δυνατή η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση και τώρα τρέχουν ένα τέτοιο πρόγραμμα οι Περιφέρειες με τη στήριξη της ΕΕ. Είχαμε λοιδορηθεί αλλά τώρα εφαρμόζεται και το περιμένει ολόκληρη η αγορά”.
“Δεν είναι δυνατόν για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση να αιφνιδιάζει και να φέρεται με αυτόν τον τρόπο στους κατοίκους της Φθιώτιδας όσον αφορά το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το έκανε με το Αυλάκι, με τη Μαυρομαντήλα, με τον Καραβόμυλο, με τα Καμένα Βούρλα και πλέον κάνει τα ίδια με τις Θερμοπύλες. Απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία”.
“Ας πάψουν οι αρμόδιοι Υπουργοί να κοροϊδεύουν τον κόσμο της Φθιώτιδας δίνοντας υποσχέσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπογράφουν για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα "Παραπολιτικά FM 90,1" παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ' όσα σημείωσε: "Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε...

Διαβάστε Περισσότερα