15/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Το Δεκέμβριο του 2019 ο Αλ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει: “Ή κυρώσεις ή φρεγάτες”. Δυστυχώς φθάνουμε τελικά στις φρεγάτες…”

Στην εκπομπή “Βήμα για Όλους” του Star Κεντρικής Ελλάδας με το Γιώργο Σιμόπουλο εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας θέματα της κεντρικής επικαιρότητας, αλλά και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Φθιώτιδας. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα όσων ανέφερε:
“Να θυμίσουμε, κάτι που δεν πρόκειται να ακουστεί στα κεντρικά ΜΜΕ, ότι το “κόκκινο πανί” για πολλούς, ο κ. Βαξεβάνης αθωώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τα e-mails, τα οποία δημοσίευσε και αφορούσαν την επικοινωνία του κ. Φρουζή της Novartis με τον κ. Μητσοτάκη το 2015. Τα e-mails του κ. Φρουζή προς το “φίλο Κυριάκο”, όπως τον ανέφερε, σχετίζονταν με τη διοργάνωση συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με επιχειρηματίες προκειμένου να στηρίξουν την προεκλογική καμπάνια του”.
“Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όχι “κυρώσεις που θα δαγκώνουν” όπως έλεγε ο κ. Πέτσας δεν είδαμε, αλλά ούτε καν φραστική καταδίκη της Τουρκίας δεν πραγματοποιήθηκε. Έθαψαν επί μήνες το θέμα των κυρώσεων και αγνόησαν τον Αλέξη Τσίπρα, όταν το Δεκέμβριο του 2019 είχε πει: “Ή κυρώσεις ή φρεγάτες”. Δυστυχώς φθάνουμε τελικά στις φρεγάτες…”
“Πριν ορισμένους μήνες μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι δεν είναι δυνατή η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση και τώρα τρέχουν ένα τέτοιο πρόγραμμα οι Περιφέρειες με τη στήριξη της ΕΕ. Είχαμε λοιδορηθεί αλλά τώρα εφαρμόζεται και το περιμένει ολόκληρη η αγορά”.
“Δεν είναι δυνατόν για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση να αιφνιδιάζει και να φέρεται με αυτόν τον τρόπο στους κατοίκους της Φθιώτιδας όσον αφορά το ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Το έκανε με το Αυλάκι, με τη Μαυρομαντήλα, με τον Καραβόμυλο, με τα Καμένα Βούρλα και πλέον κάνει τα ίδια με τις Θερμοπύλες. Απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία”.
“Ας πάψουν οι αρμόδιοι Υπουργοί να κοροϊδεύουν τον κόσμο της Φθιώτιδας δίνοντας υποσχέσεις, ενώ την ίδια στιγμή υπογράφουν για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα