16/09/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ακόμη και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Φον Ντερ Λάϊεν είναι λιγότερο κυνική σε σχέση με τα στελέχη της Ν.Δ., της οποίας το δόγμα αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Χάρη στον κ. Μητσοτάκη, η χώρα μας καταγράφει ακόμη μια πρωτιά στο κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Επιχείρηση στη Λαμία πλήρωνε περίπου 9.000 ευρώ στο πρώτο 8μηνο κάθε έτους και φέτος καλείται να πληρώσει… 19.000 ευρώ!

Όταν το β΄ 6μηνο του 2021, η Ευρώπη – με χαρακτηριστικά παραδείγματα Γαλλία κ Ολλανδία – κινήθηκε προς την απεξάρτηση από το φυσικό αέριο, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οδήγησε τη χώρα σε “χρονιά-ρεκόρ” στην κατανάλωση φυσικού αερίου. Δεν ήταν στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζαμε.

Ακούγοντας τον κ. Καιρίδη να πανηγυρίζει ότι “θα δώσουμε λιγνίτη στη Βόρεια Μακεδονία”, μου λύθηκε η απορία γιατί είχαν βγει στους δρόμους για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Φόρεσαν περικεφαλαίες και βγήκαν στους δρόμους, επειδή η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έδινε λιγνίτη στη Βόρεια Μακεδονία! Θα πήγαιναν στις ΗΠΑ και στη Γερμανία για “να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών” και εν τέλει, έχουν βρεθεί να κάνουν business και “αγώνα για την ένταξή της στην Ε.Ε.”.

Ο κ. Σκρέκας, στο Φόρουμ των Δελφών, δήλωνε ότι “δεν υπάρχουν υπερκέρδη για τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα”. Με αυτή τη φράση φάνηκε η αγωνία της Ν.Δ. να προστατεύσει τα υπερκέρδη των 4-5 μεγάλων ομίλων, χωρίς καμία έγνοια για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Τρεις Αρχηγοί εναντιώθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών: ο Πούτιν, ο Ερντογάν και ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης. Όταν, μάλιστα, απελάθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Γεωργιάδης μας κατήγγειλε ότι “χαλάμε τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία”! Για να θυμόμαστε ποιοι είναι οι “φίλοι του Πούτιν”…

Από το Ταμείο Ανάκαμψης απορροφούνται 455 εκ. ευρώ και θα κατευθυνθούν σε μόλις… 13 επιχειρήσεις με επιτόκιο 0,7%! Αυτή είναι η “ανάπτυξη”, την οποία υλοποιεί η Ν.Δ.: Ανάπτυξη για λίγους.

Η πολιτική απάτη έχει πολλές εκφάνσεις στην περίπτωση της Ν.Δ.. Από το Μακεδονικό, τους μετακλητούς ο αριθμός των οποίων τριπλασιάστηκε επί Ν.Δ. έως τα επιδόματα. Δεν ήταν καλό το κοινωνικό μέρισμα ή η 13η σύνταξη, αλλά σήμερα είναι καλό που οι Έλληνες καλούνται να ζήσουν αποκλειστικά με τα “pass”…

 

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις – Σήμερα κατατίθενται ονόματα με αποδείξεις της ΑΑΔΕ”

Σε ενημερωτική εκπομπή του Naftemporiki TV είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. προσπαθεί να αποπροσανατολίσει για να κρύψει την αποτυχία της στην οικονομία»

Στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Σε ερώτηση,...

Διαβάστε Περισσότερα