16/09/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ακόμη και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Φον Ντερ Λάϊεν είναι λιγότερο κυνική σε σχέση με τα στελέχη της Ν.Δ., της οποίας το δόγμα αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Χάρη στον κ. Μητσοτάκη, η χώρα μας καταγράφει ακόμη μια πρωτιά στο κόστος της ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Επιχείρηση στη Λαμία πλήρωνε περίπου 9.000 ευρώ στο πρώτο 8μηνο κάθε έτους και φέτος καλείται να πληρώσει… 19.000 ευρώ!

Όταν το β΄ 6μηνο του 2021, η Ευρώπη – με χαρακτηριστικά παραδείγματα Γαλλία κ Ολλανδία – κινήθηκε προς την απεξάρτηση από το φυσικό αέριο, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οδήγησε τη χώρα σε “χρονιά-ρεκόρ” στην κατανάλωση φυσικού αερίου. Δεν ήταν στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζαμε.

Ακούγοντας τον κ. Καιρίδη να πανηγυρίζει ότι “θα δώσουμε λιγνίτη στη Βόρεια Μακεδονία”, μου λύθηκε η απορία γιατί είχαν βγει στους δρόμους για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Φόρεσαν περικεφαλαίες και βγήκαν στους δρόμους, επειδή η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έδινε λιγνίτη στη Βόρεια Μακεδονία! Θα πήγαιναν στις ΗΠΑ και στη Γερμανία για “να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών” και εν τέλει, έχουν βρεθεί να κάνουν business και “αγώνα για την ένταξή της στην Ε.Ε.”.

Ο κ. Σκρέκας, στο Φόρουμ των Δελφών, δήλωνε ότι “δεν υπάρχουν υπερκέρδη για τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα”. Με αυτή τη φράση φάνηκε η αγωνία της Ν.Δ. να προστατεύσει τα υπερκέρδη των 4-5 μεγάλων ομίλων, χωρίς καμία έγνοια για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Τρεις Αρχηγοί εναντιώθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών: ο Πούτιν, ο Ερντογάν και ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης. Όταν, μάλιστα, απελάθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Γεωργιάδης μας κατήγγειλε ότι “χαλάμε τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία”! Για να θυμόμαστε ποιοι είναι οι “φίλοι του Πούτιν”…

Από το Ταμείο Ανάκαμψης απορροφούνται 455 εκ. ευρώ και θα κατευθυνθούν σε μόλις… 13 επιχειρήσεις με επιτόκιο 0,7%! Αυτή είναι η “ανάπτυξη”, την οποία υλοποιεί η Ν.Δ.: Ανάπτυξη για λίγους.

Η πολιτική απάτη έχει πολλές εκφάνσεις στην περίπτωση της Ν.Δ.. Από το Μακεδονικό, τους μετακλητούς ο αριθμός των οποίων τριπλασιάστηκε επί Ν.Δ. έως τα επιδόματα. Δεν ήταν καλό το κοινωνικό μέρισμα ή η 13η σύνταξη, αλλά σήμερα είναι καλό που οι Έλληνες καλούνται να ζήσουν αποκλειστικά με τα “pass”…

 

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο φόβος εν όψει χειμώνα επιτείνεται βλέποντας την Κυβέρνηση της ΝΔ να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά”

Την επικαιρότητα σχολίασε (29/08) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα