01/02/2024

Γ. Σαρακιώτης: «Το καλάθι 15 βασικών προϊόντων στην Ελλάδα κοστίζει 71€, ενώ στη Γερμανία, με τους πολύ υψηλότερους μισθούς, 62€!»

Στην εκπομπή “Τριτολογίες” της ERT News και της ERT3 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 13 εκ.€ πανελλαδικά, τη στιγμή που μόνο μία εκ των εταιρειών που παρανομούσε, αύξησε τα κέρδη της από τα 270 στα 340 εκ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο! Είναι αστείο και να το συζητάμε.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, το «καλάθι» 15 βασικών προϊόντων στην Ελλάδα κοστίζει 71€, ενώ στη Γερμανία, με τους πολύ υψηλότερους μισθούς, 62€!!!Σκεφτείτε η Κυβέρνηση να μην είχε… “δαμάσει” την ακρίβεια..!

Ό,τι συμβαίνει στο λάδι, είναι άκρως ενδεικτικό της “αισχροκέρδειας Μητσοτάκη”. Βλέπουμε τεράστιες αυξήσεις στο λάδι, το οποίο είχε συλλεγεί πέρυσι όταν είχαμε χαμηλότερες τιμές!

Έχουμε προτείνει την επιβολή ορίου ανώτατου κέρδους στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Το παραμύθι της “εισαγόμενης ακρίβειας” πρέπει να τελειώσει, καθώς η μέση τιμή MW στην Ελλάδα είναι 100 ευρώ και στην Πορτογαλία 78, στη Γαλλία 56, στην Αυστρία 73 και στη Γερμανία 52.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Καταρρίφθηκε ο μύθος του Πρωθυπουργού του 41%»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ζητημάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην POLITIC: «Ασκούμε αντιπολίτευση με γνώμονα την κοινή λογική και τις Συνταγματικές επιταγές»

Σε συνέντευξή του στην POLITIC και τον Γιάννη Συμεωνίδη, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης, σημειώνει πως η μετατόπιση του κέντρου βάρους του παραγωγικού υποδείγματος της χώρας στο πλαίσιο μίας νέας...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Φλωρίδης σχολιάζει στο Facebook και ο κ. Μπούγας απέχει από την τροποποίηση του Αστικού Κώδικα»

Συνέντευξη του Βουλευτή Φθιώτιδας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη στο Action24 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο. Θα συζητήσουμε κάποια στιγμή για την υποστελέχωση στα ελληνικά πανεπιστήμια; Η χώρα μας είναι ουραγός....

Διαβάστε Περισσότερα