10/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. δίνει απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι Ένα 90.4 FM σχολίασε την επικαιρότητα ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η εικόνα των δημοσκοπήσεων είναι παντελώς διαφορετική από την εικόνα της κοινωνίας. Αν τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν διαφορετική άποψη, τους προκαλώ να μας αναφέρουν τους κλάδους, οι οποίοι δηλώνουν ευχαριστημένοι και θα σπεύσουν να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι ικανοποιημένοι, όταν το κόστος παραγωγής ξεπερνά κατά πολύ την αξία των προϊόντων τους.

Τα νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί και οι πολίτες έχουν αγανακτήσει από τις υπηρεσίες, που λαμβάνουν. Για παράδειγμα, το 2019, ο “κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” άφησε 7 πνευμονολόγους και 6 παιδιάτρους στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και σήμερα έχουμε 1 πνευμονολόγο και 1 παιδίατρο. 4 χρόνια “αρκούσαν” στη Ν.Δ. για να υποβαθμίσει, με την πολιτική της, τη ζωή των ανθρώπων της Περιφέρειας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίστηκε το χρέος και παραδώσαμε την ελληνική οικονομία με ρυθμούς ανάπτυξης 2,8%, ενώ ταυτόχρονα καταβάλαμε μια διαρκή προσπάθεια να επουλώσουμε πληγές της 10ετίας των μνημονίων και να εξαλειφθούν αδικίες.

Αν η Ν.Δ. αρέσκεται στη συζήτηση για το παρελθόν, ας πάμε πίσω όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέβαλε τα αναδρομικά σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και γιατρούς ύψους 1 δισ. ευρώ, που είχε περικόψει η Ν.Δ.. Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ρύθμισε το χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία με το νόμο της Έφης Αχτσιόγλου για τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών. Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μείωσε το ΦΠΑ στην ενέργεια και με την έλευση του κ. Χατζηδάκη αυξήθηκαν τα τιμολόγια του ρεύματος.

Την προεκλογική περίοδο του 2019, όλη η Βόρεια Ελλάδα ανέμενε από τη Ν.Δ. να αλλάξει την “επαίσχυντη” και “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών. Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, όμως, πρώτα ο Υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος και έπειτα οι υπόλοιποι Υπουργοί, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησαν να εξυμνούν τη Συμφωνία. Έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο, έσπειραν τη διχόνοια και μετά τις εκλογές, σφύριζαν αδιάφορα.

Την περίοδο 2015-2019, ακούσαμε τα πάνδεινα από τη Ν.Δ. για τα επιδόματα και σήμερα πορεύεται μόνο με… επιδόματα! Το pass για οδοντίατρο και το “συσσίτιο pass” είναι οι αναπτυξιακές προτάσεις της Κυβέρνησης των “αρίστων”, εκτός των 150 ευρώ στους νέους, που αποτελεί ως μέτρο το αποκορύφωμα του λαϊκισμού.

Το κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών και θα επουλώσει πληγές της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Για παράδειγμα, γιατί η χώρα μας δεν έχει εφαρμόσει τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα της ΕΕ, όταν το μέτρο κοστολογείται στο 1,5 δισ. ευρώ και θα είχε σπάσει πολλούς κρίκους της “αλυσίδας της ακρίβειας” και τη στιγμή που η Κυβέρνηση έχει μοιράσει 10 δισ. ευρώ σε φίλους και κολλητούς μέσω απευθείας αναθέσεων;

Η αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας μέχρι ποσού 300.000 ευρώ δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, μέχρι να έρθει το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, όπως και δημοσιονομικό κόστος δεν έχει η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Βέβαια, θα έχει κόστος για τα ιδιωτικά κολλέγια, που αποτελούν τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της κας Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη. Υπάρχει κολλέγιο που, πριν την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, έκανε τζίρο 4,7 εκ. ευρώ και σήμερα κάνει 16 εκ. ευρώ! Κάθε πολιτική της Ν.Δ. κρύβει πίσω της εξυπηρέτηση συμφερόντων και δυστυχώς για την ίδια, τα νούμερα εμφανίζονται. Δεν μπορούν να μείνουν κρυφά!

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Κλείνει το Ειρηνοδικείο της Αταλάντης. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Το 2023 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα