19/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το μέλλον είναι αβέβαιο για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Το μέλλον είναι αβέβαιο για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Τα νούμερα, που ακούγονται για λουκέτα σε επιχειρήσεις με το πέρας της πανδημίας, είναι τρομακτικά και δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να τα αντικρίσει.”

“Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε ήδη από τον Απρίλιο τη μετατροπή της “επιστρεπτέας προκαταβολής” σε “μη επιστρεπτέα ενίσχυση”, αλλά κατηγορηθήκαμε από τον κ. Πέτσα ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Επίσης, πρότεινε τη θεσμοθέτηση της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και μετά την άρση του lockdown. Τέλος, πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για το “κούρεμα” του χρέους, που δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας.”

“Στο παρελθόν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε 2 φορές “κούρεμα” ιδιωτικού χρέους, η μία σε εκείνο των ανασφάλιστων που είχαν δημιουργήσει οφειλές προς το Ε.Σ.Υ. και η άλλη της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των 100 δόσεων, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να συνταξιοδοτηθούν.”

“Ο τομέας της Έρευνας και της Τεχνολογίας δεν είναι πολυτέλεια και δεν μπορούμε να το βάζουμε στην άκρη. Η Κυβέρνηση δε δίνει τη σημασία, που θα έπρεπε και προβαίνει σε καθαρά επικοινωνιακού τύπου κινήσεις, όπως το ‘Elevate Greece’. Καλή είναι η πλατφόρμα, αλλά πρέπει να δούμε τους όρους και τις μεθόδους χρηματοδότησης ορισμένων εταιρειών, καθώς δεν πρέπει να επιτρέπουμε την αναξιοκρατία. Βέβαια… όταν βλέπουμε ρουσφέτια στους εμβολιασμούς, τί θα περιμέναμε στα ζητήματα χρηματοδότησης;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Συνέντευξη Γ. Σαρακιώτη στο Polis Post

Κύριε Σαρακιώτη, το τελευταίο χρονικό διάστημα η επικαιρότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στον πολιτισμό και μάλιστα σε μία μελανή εκδοχή του. Τι συμβαίνει τελικά με τον πολιτισμό στην χώρα μας και ποια είναι η ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού; Τα όσα βλέπουν το φως...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο “MEGA Σαββατοκύριακο”: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν ικανοποιητικά μόνο για τα στελέχη της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA Channel «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα εμφανίστηκε (27/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Σοκαρισμένη η κοινωνία με την αποκάλυψη ενός κυκλώματος που βίαζε ανήλικους”

Στην εκπομπή του ACTION 24, Briefing με τον Γ. Πιέρρο, είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (25/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα