19/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το μέλλον είναι αβέβαιο για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Το μέλλον είναι αβέβαιο για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Τα νούμερα, που ακούγονται για λουκέτα σε επιχειρήσεις με το πέρας της πανδημίας, είναι τρομακτικά και δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία να τα αντικρίσει.”

“Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε ήδη από τον Απρίλιο τη μετατροπή της “επιστρεπτέας προκαταβολής” σε “μη επιστρεπτέα ενίσχυση”, αλλά κατηγορηθήκαμε από τον κ. Πέτσα ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Επίσης, πρότεινε τη θεσμοθέτηση της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και μετά την άρση του lockdown. Τέλος, πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για το “κούρεμα” του χρέους, που δημιουργήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας.”

“Στο παρελθόν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε 2 φορές “κούρεμα” ιδιωτικού χρέους, η μία σε εκείνο των ανασφάλιστων που είχαν δημιουργήσει οφειλές προς το Ε.Σ.Υ. και η άλλη της ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των 100 δόσεων, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να συνταξιοδοτηθούν.”

“Ο τομέας της Έρευνας και της Τεχνολογίας δεν είναι πολυτέλεια και δεν μπορούμε να το βάζουμε στην άκρη. Η Κυβέρνηση δε δίνει τη σημασία, που θα έπρεπε και προβαίνει σε καθαρά επικοινωνιακού τύπου κινήσεις, όπως το ‘Elevate Greece’. Καλή είναι η πλατφόρμα, αλλά πρέπει να δούμε τους όρους και τις μεθόδους χρηματοδότησης ορισμένων εταιρειών, καθώς δεν πρέπει να επιτρέπουμε την αναξιοκρατία. Βέβαια… όταν βλέπουμε ρουσφέτια στους εμβολιασμούς, τί θα περιμέναμε στα ζητήματα χρηματοδότησης;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα