20/12/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Το “μότο” Μητσοτάκη προεκλογικά ήταν “δεν θέλουμε επιδόματα”. Από τότε που έγινε Πρωθυπουργός ακούμε μόνο για… επιδόματα!”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Μαρία Τσατζαλή. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Το “μότο” Μητσοτάκη προεκλογικά ήταν “δεν θέλουμε επιδόματα”. Από τότε που έγινε Πρωθυπουργός ακούμε μόνο για… επιδόματα! Energy pass, fuel pass, food pass… Με “pass” δεν πας πουθενά…

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν “ανάπτυξη” και τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε αύξηση του ιδιωτικού χρέους κατά 40 δισ.€. Πώς “αναπτύσσεται η οικονομία” και “στηρίζεται η μεσαία τάξη”, όταν οι οφειλές των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 8,5 δισ., προς τον ΕΦΚΑ κατά 10 δισ. και τα “κόκκινα δάνεια” κατά 19 δισ. €;

Ζωή με κουπόνια… Η Ν.Δ. υποσχόταν “ανάπτυξη” και “περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους”, αλλά εν τέλει οι πολίτες ζουν με κουπόνια. Κουπόνι για το σούπερ μάρκετ, κουπόνι για το βενζινάδικο, κουπόνια παντού.

Ας συγκρίνει κανείς τι χώρα παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2019, εκτός μνημονίων, με 37 δισ. € στα ταμεία και με ρυθμισμένο το χρέος που άλλοι δημιούργησαν, και σε τι κατάσταση έχει φθάσει ξανά η χώρα επί ημερών Ν.Δ..

+7,5 δισ. € εισέπραξε από φόρους η Κυβέρνηση το 2022 κ έδωσε 8 δισ. σε 4 εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ στα 8,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απευθείας αναθέσεις προς ημετέρους. Ο κ. Μητσοτάκης μαζεύει φόρους από τους πολίτες κ τους κατευθύνει στους εκλεκτούς της Ν.Δ….

Πού βρίσκεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο σχεδιασμό της Ν.Δ. για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης; Δόθηκαν 500 εκατ. ευρώ δάνεια σε μόλις 13 μεγάλες επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος απείλησε ευθέως τα ΜΜΕ, τα οποία ασκούν κριτική στον ίδιο και στην Κυβέρνηση, ότι θα προβεί σε φορολογικούς ελέγχους σε αυτά τα μέσα, αλλά όλα έχουν μια απάντηση: Ο υιός του είναι μετακλητός υπάλληλος του κ. Καραμανλή στο Υπ. Υποδομών.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα για το νέο Ε.Σ.Υ., για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης… Η Ν.Δ. προφανώς δεν θέλει να ακούσει την αντιπολίτευση, δεν θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία.

Αντί να έχουμε 7 πνευμονολόγους στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπως άφησε ο “κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”, πλέον έχουμε 1 και αυτός είναι υπό συνταξιοδότηση. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση αυτού του γιατρού. Συνεπώς, οι Βουλευτές της Ν.Δ. λένε την αλήθεια όταν δηλώνουν ότι “το Νοσοκομείο Λαμίας καταρρέει”.

Με το νομοσχέδιο του κ. Πλεύρη και της κας Γκάγκα για το Ε.Σ.Υ., επιτυγχάνεται κάτι μοναδικό: Διαλύεται και το Ε.Σ.Υ. και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας. Πλέον θα υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, που θα “κλείνουν το μάτι” και στον ιδιωτικό τομέα. Με ένα νομοσχέδιο κατάφεραν να διαλύσουν και τους δύο πυλώνες της υγείας.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα