24/10/2023

Γ. Σαρακιώτης: «Το Νοσοκομείο Λαμίας καταρρέει – Η αδιαφορία της Ν.Δ. συνεχίζεται»

Τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καλεί εσπευσμένα στη Βουλή για να λογοδοτήσει για τη δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και να παραθέσει τις άμεσες παρεμβάσεις στις οποίες προτίθεται να προβεί με στόχο την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προβλημάτων, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα θέτει υπ’ όψιν του αρμοδίου Υπουργού το γεγονός των κακών εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, της συνεχιζόμενης αποψίλωσης του από προσωπικό και του υπαρκτού κινδύνου κατάρρευσής του, με τον αριθμό των μόνιμων ιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν σήμερα να είναι 75, όταν οι προβλεπόμενες θέσεις σύμφωνα με τον οργανισμό είναι 162, όπως αναφέρεται στο πλαίσιο επιστολής της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας (Ε.Ν.ΙΑ.Λ) προς τον Υπουργό Υγείας (19.07.2023) και σχετικής δημόσιας παρέμβασής της (06.10.2023). Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Υπουργό Υγείας, μεταφέροντας την απόγνωση του ιατρικού προσωπικού της δομής, το οποίο σε πρόσφατη ανακοίνωσή του δεν δίστασε να αναφέρει ότι, «το Γ.Ν. Λαμίας βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ύπαρξής του», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα και αντίστοιχη παραδοχή που είχε εκφραστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν από Βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης στην περιοχή, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι, «πρόκειται για Νοσοκομείο υπό κατάρρευση», το οποίο «λειτουργεί με τρόπο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εντούτοις η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τη στελέχωσή του με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την εν γένει αναβάθμιση της λειτουργίας του είναι μηδαμινή.

 • 07/10/2022, «Τραγική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».
 • 04/10/2022, «Δραματική η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας – Η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης συνεχίζεται» (Η εν λόγω ερώτηση συζητήθηκε στις 14/11/2022), σε συνέχεια προηγούμενης κατάθεσης της στις 26/09/2022.
 • 31/08/2022, «Σοβαρές καθυστερήσεις ως προς την αποπληρωμή της πρόσθετης υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας».
 • 07/06/2022, «Τα προβλήματα βαίνουν αυξανόμενα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας – Οδεύει προς κλείσιμο το Τμήμα Παιδιατρικής».
 • 23/05/2022, «Υπολειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εξαιτίας έλλειψης του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού» (Η εν λόγω ερώτηση συζητήθηκε στις 11/7/2022).
 • 15/12/2021, «Αναγκαιότητα ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με υγειονομικό και λοιπό προσωπικό».
 • 29/11/2021, «Αδρανείς και μη λειτουργικές κλίνες Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας» (Η εν λόγω ερώτηση συζητήθηκε στις 31/01/2022).
 • 24/09/2021, «Μεταφορά της ανησυχίας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για την επάρκεια του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς παρατηρεί ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οι οποίες έχουν αυξηθεί λόγω της υποχρεωτικής αποχώρησης και αναστολής εργασίας των ιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τώρα…»
 • 24/03/2021, «Από τα χειροκροτήματα σε συγκρούσεις και εξώδικες διαμαρτυρίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».
 • 24/11/2020, «Διοικητική ευρυθμία, επιχειρησιακή ετοιμότητα και περαιτέρω χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας».
 • 23/06/2020, «Ανάγκη ανάπτυξης νέων κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».

Διαβάστε εδώ το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα