22/04/2024

Γ. Σαρακιώτης: «Το περίφημο “ξεπάγωμα των τριετιών” αποδεικνύεται ότι έχει μείνει στα χαρτιά των δελτίων τύπου της Ν.Δ.»

Την καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας για τη μη ανανέωση της σύμβασης εργαζόμενης, επειδή τόλμησε να ζητήσει τις νόμιμες αποδοχές της, έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο κ. Σαρακιώτης θέτει την αρμόδια Υπουργό Εργασίας, κα Μιχαηλίδου προ των ευθυνών της για τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, οι οποίες επικρατούν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αλλά και συνολικά σε πολλές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθυμίζει την επικοινωνιακού χαρακτήρα απάτη της Κυβέρνησης περί «ξεπαγώματος των τριετιών», καθώς η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αρνηθεί να προβεί στην αναγνώριση των 12 χρόνων προϋπηρεσίας (2012-2024).

Ακολούθως, επισημαίνεται ότι, η απουσία ελέγχου έχει επιτρέψει την ασυδοσία αρκετών εργοδοτών, οι οποίοι αδιαφορούν και δεν καταβάλλουν ούτε τις πενιχρές αυξήσεις, που προβλέπονται, από τα περιορισμένα κατά τη νομοθεσία χρονικά όρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, τα κατά μόνας αιτήματα από τους εργαζόμενους για την καταβολή τριετιών, όπως δικαιούνται, συχνά καταλήγουν στην απόλυσή τους.

Όπως τονίζεται από τον κ. Σαρακιώτη: «Δυστυχώς, το περιστατικό που αναδεικνύει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας δεν είναι το μόνο και προστίθεται σε μια σειρά εργοδοτικών πρακτικών, οι οποίες συνεχίζονται ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Όπως αποδεικνύεται, το περίφημο “ξεπάγωμα των τριετιών” έχει μείνει μόνο στα χαρτιά των δελτίων τύπου της Ν.Δ. και δεν αφορά τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου της εργασίας».

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα