05/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Το περιβάλλον απαιτεί από όλους μας ενσυνείδητη και συνεπή δράση. Σεβασμό και λογισμό»

Η σημερινή ημέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε αυτή τη συγκυρία, δεν είναι μια ημέρα που προσφέρεται πλέον για βαρυσήμαντες και κλισέ δηλώσεις, χωρίς περιεχόμενο. Η πρόσφατη συγκυρία απέδειξε ότι κοινωνίες με ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση μπορούν να καταστούν πιο ανθεκτικές απέναντι σε οποιαδήποτε υγειονομική απειλή, προσδίδοντας μια διάσταση που δεν ήταν έως τώρα και τόσο ευδιάκριτη.

Επιπροσθέτως, απέδειξε πως η φύση είναι εδώ και αντιδρά. Η αντίδραση αυτή, πρέπει να πλαισιωθεί και από συντονισμένη πολιτική δράση και αταλάντευτη στάση απέναντι σε κάθε προσπάθεια διατάραξης της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Στάση, η οποία επιδείχθηκε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο Κοινοβούλιο, απέναντι στον αντιπεριβαλλοντικό Νόμο Χατζηδάκη, με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για την ασύδοτη και αλόγιστη υπερεκμετάλλευση περιοχών υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, όπως ο ορεινός όγκος της Οίτης στη Φθιώτιδα. Στάση, που επιδείχθηκε με την ενεργή παρουσία σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, εκ μέρους των φορέων που διαχρονικά και με συνέπεια δρουν για την προστασία του.

Το περιβάλλον απαιτεί από όλους μας ενσυνείδητη και συνεπή δράση. Σεβασμό και λογισμό. Για να μην είναι πλέον το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας αυτό που πολλοί προδιαγράφουν. Για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, τους ανθρώπους, τη γενιά μας αλλά και τις γενιές που έρχονται.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα