05/04/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απαντά στις ανάγκες της οικονομίας”

Στην Ελληνική Ραδιοφωνία και την εκπομπή “Η Φωνή της Ελλάδας” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (5/4) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Ο κόσμος δυστυχώς ζει μέσα στο φόβο και στην αβεβαιότητα. Μετά από 1 χρόνο επιβολής μέτρων και μετά από 6 μήνες συνεχόμενου σκληρού lockdown, ο εμπορικός κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μηδενικοί τζίροι με έξοδα, την ίδια στιγμή, να τρέχουν…”

“Εδώ και αρκετούς μήνες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν σηκώσει πολύ ψηλά το ζήτημα της αναγκαιότητας του “κουρέματος” του χρέους, το οποίο προκλήθηκε κατά την πανδημία και μετά. Αυτό το χρέος δε δημιουργήθηκε στους επιχειρηματίες εξαιτίας λανθασμένων πρωτοβουλιών, που έλαβαν. Δεν εμπεριέχεται το επιχειρηματικό ρίσκο. Έχουν κλείσει με απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας. Όπως η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση και έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις, έτσι πρέπει να λάβει την απόφαση και να πρωτοστατήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ε.Ε. στις συζητήσεις για τη διαχείριση και το “κούρεμα” του ιδιωτικού χρέους.”

“Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν απαντά στις ανάγκες της οικονομίας. Από τον Οκτώβρη συμμετείχα σε τηλεδιασκέψεις και άκουγα τα στελέχη των τραπεζών να τονίζουν προς τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ότι τα χρήματα του Ταμείου πρέπει να περάσουν από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα σχέδια, τα οποία θα εγκριθούν, να έχουν εγκριθεί από τις τράπεζες. Όσα άκουγα στις κλειστές συνεδριάσεις τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη, έρχονται τον Απρίλη και επαληθεύονται.”

“Τα πολλά δισεκατομμύρια που θα έρθουν στη χώρα μας, θα δοθούν σε επιχειρήσεις οι οποίες ακόμη και σήμερα μπορούν να απευθυνθούν σε ένα τραπεζικό ίδρυμα και να δανειοδοτηθούν. Άρα, οι κολοσσοί, που έχουν ήδη ρευστότητα, θα λάβουν επιπρόσθετα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δε θα λάβει τίποτα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στηρίξτε τους κτηνοτρόφους – Μαραζώνει ο Μώλος με την αδρανοποίηση της γραμμής»

Την υπερβολική αύξηση του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας και ολόκληρης της χώρας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης. Επισημαίνεται ότι το κόστος της κτηνοτροφικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι πιο σκληρή σε σχέση με αυτά που παρουσιάζει η Ν.Δ.”

Στην εκπομπή του ACTION 24, Briefing είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (05/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Απειλούν τους Υπουργούς της και η Κυβέρνηση δίνει και 14 αστυνομικούς για φύλαξή. Μπράβο!”

Στο Ανατρεπτικό Δελτίο του AlertTV.gr βρέθηκε (05/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, συμμετέχοντας σε τηλεοπτική συζήτηση για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα