05/04/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν απαντά στις ανάγκες της οικονομίας”

Στην Ελληνική Ραδιοφωνία και την εκπομπή “Η Φωνή της Ελλάδας” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (5/4) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Ο κόσμος δυστυχώς ζει μέσα στο φόβο και στην αβεβαιότητα. Μετά από 1 χρόνο επιβολής μέτρων και μετά από 6 μήνες συνεχόμενου σκληρού lockdown, ο εμπορικός κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μηδενικοί τζίροι με έξοδα, την ίδια στιγμή, να τρέχουν…”

“Εδώ και αρκετούς μήνες, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν σηκώσει πολύ ψηλά το ζήτημα της αναγκαιότητας του “κουρέματος” του χρέους, το οποίο προκλήθηκε κατά την πανδημία και μετά. Αυτό το χρέος δε δημιουργήθηκε στους επιχειρηματίες εξαιτίας λανθασμένων πρωτοβουλιών, που έλαβαν. Δεν εμπεριέχεται το επιχειρηματικό ρίσκο. Έχουν κλείσει με απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας. Όπως η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση και έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις, έτσι πρέπει να λάβει την απόφαση και να πρωτοστατήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ε.Ε. στις συζητήσεις για τη διαχείριση και το “κούρεμα” του ιδιωτικού χρέους.”

“Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν απαντά στις ανάγκες της οικονομίας. Από τον Οκτώβρη συμμετείχα σε τηλεδιασκέψεις και άκουγα τα στελέχη των τραπεζών να τονίζουν προς τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ότι τα χρήματα του Ταμείου πρέπει να περάσουν από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα σχέδια, τα οποία θα εγκριθούν, να έχουν εγκριθεί από τις τράπεζες. Όσα άκουγα στις κλειστές συνεδριάσεις τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη, έρχονται τον Απρίλη και επαληθεύονται.”

“Τα πολλά δισεκατομμύρια που θα έρθουν στη χώρα μας, θα δοθούν σε επιχειρήσεις οι οποίες ακόμη και σήμερα μπορούν να απευθυνθούν σε ένα τραπεζικό ίδρυμα και να δανειοδοτηθούν. Άρα, οι κολοσσοί, που έχουν ήδη ρευστότητα, θα λάβουν επιπρόσθετα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δε θα λάβει τίποτα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα