05/02/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το Υπουργείο Παιδείας Α.Ε. ενδιαφέρεται να στηρίξει μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη Θώμη Παληού (04/02) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες – κάποιες εκ των οποίων συμπολιτευόμενες – αποκάλυψαν τα διπλά βιβλία που κρατούνται και τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων. Στη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ παρατίθενται θετικά, αρνητικά και “υπό διερεύνηση” κρούσματα με το 25% των δειγμάτων να ανήκουν στην τελευταία κατηγορία. Κανείς από τους Υπουργούς, αλλά ούτε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μας εξήγησαν τι σημαίνει “υπό διερεύνηση”.”

“Μετά λύπης μου άκουσα τον κ. Κικίλια να υποστηρίζει ότι “η μόνη λύση είναι το lockdown”. Δε θα παραθέσω την προσωπική μου άποψη αλλά εκείνη του ΠΟΥ, ο οποίος συστήνει από την άνοιξη ότι η μοναδική διέξοδος είναι η διενέργεια μεγάλου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων.”

“Σε ποιο άλλο κράτος στην υφήλιο, εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των μαθητών; Μόνο στην Ελλάδα! Είναι παγκόσμια πατέντα… Το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί ως “A.E.” γιατί την περασμένη άνοιξη έφερε μια διάταξη για την αύξηση των μαθητών ανά αίθουσα για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία. Έχουν περάσει 10 μήνες πανδημίας… Ποιά μέτρα έχει λάβει το Υπουργείο για να σπάσουν τα 30αρια τμήματα ανά την επικράτεια;”

Το Υπουργείο Παιδείας Α.Ε. ενδιαφέρεται μόνο να “κόψει” εισακτέους στα Α.Ε.Ι. και να εξισώσει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των πανεπιστημίων όσον αφορά μια σειρά από επιστημονικούς κλάδους. Το Υπουργείο Παιδείας Α.Ε. ενδιαφέρεται να στηρίξει μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα.”

“Όποιος περπατά στην αγορά και συνομιλεί με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που περνά όλος ο εμπορικός κόσμος. Είναι αδιανόητο τα στελέχη της Κυβέρνησης να θριαμβολογούν για τα μέτρα, που έχουν λάβει.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα