23/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Τα Χριστούγεννα του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε 1 δισ ευρώ – Η Ν.Δ. με πανδημία δίνει 54 εκατ. ευρώ”

Στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel στις 10 τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 
“Βιώνουμε τη διπλή αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε την άνοιξη ότι “η Κυβέρνηση τα κατάφερε με την πανδημία” και ότι “στο οικονομικό σκέλος θα υπάρξει μια ήπια ύφεση για το 2020 και θα ακολουθήσει εκτόξευση της ανάπτυξης το 2021“. Αυτές τις ημέρες βιώνουμε την πλήρη διάψευση και των δύο προβλέψεων και την πληρώνει ο ελληνικός λαός.”
“Από την άνοιξη φωνάζαμε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το 2ο κύμα της πανδημίας με την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. σε μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό. Αντιθέτως, σήμερα η Κυβέρνηση δε μας απαντά αν οι θανόντες από κορονοϊό νοσηλεύονταν σε Μ.Ε.Θ. ή αν ήταν διασωληνωμένοι εκτός Μ.Ε.Θ.. Ο Υπουργός Υγείας πρέπει να απαντήσει.”
“Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντιμετώπισης της πανδημίας τα πιστώνονται οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έκλεισαν τα καταστήματά τους, έχασαν τις δουλειές τους και μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους και έμειναν στο σπίτι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή την παρακαταθήκη της ελληνικής κοινωνίας δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει ως όφειλε.”
“Τα Χριστούγεννα του 2018, μόλις είχε βγει η χώρα από τα μνημόνια και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε κοινωνικό μέρισμα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, κάτι που λειτούργησε πολλαπλασιαστικά για την αγορά. Σήμερα και εν μέσω αυτής της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε και με μια πρωτοφανή ύφεση άνω του 10%, η Κυβέρνηση δίνει 54 εκατ. ευρώ και μόνο. Είναι ενδεικτικό με ποιους θέλει η Κυβέρνηση να προχωρήσει την επόμενη ημέρα, σίγουρα όχι με τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα