23/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Τα Χριστούγεννα του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε 1 δισ ευρώ – Η Ν.Δ. με πανδημία δίνει 54 εκατ. ευρώ”

Στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel στις 10 τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 
“Βιώνουμε τη διπλή αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε την άνοιξη ότι “η Κυβέρνηση τα κατάφερε με την πανδημία” και ότι “στο οικονομικό σκέλος θα υπάρξει μια ήπια ύφεση για το 2020 και θα ακολουθήσει εκτόξευση της ανάπτυξης το 2021“. Αυτές τις ημέρες βιώνουμε την πλήρη διάψευση και των δύο προβλέψεων και την πληρώνει ο ελληνικός λαός.”
“Από την άνοιξη φωνάζαμε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το 2ο κύμα της πανδημίας με την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. σε μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό. Αντιθέτως, σήμερα η Κυβέρνηση δε μας απαντά αν οι θανόντες από κορονοϊό νοσηλεύονταν σε Μ.Ε.Θ. ή αν ήταν διασωληνωμένοι εκτός Μ.Ε.Θ.. Ο Υπουργός Υγείας πρέπει να απαντήσει.”
“Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντιμετώπισης της πανδημίας τα πιστώνονται οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έκλεισαν τα καταστήματά τους, έχασαν τις δουλειές τους και μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους και έμειναν στο σπίτι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή την παρακαταθήκη της ελληνικής κοινωνίας δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει ως όφειλε.”
“Τα Χριστούγεννα του 2018, μόλις είχε βγει η χώρα από τα μνημόνια και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε κοινωνικό μέρισμα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, κάτι που λειτούργησε πολλαπλασιαστικά για την αγορά. Σήμερα και εν μέσω αυτής της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε και με μια πρωτοφανή ύφεση άνω του 10%, η Κυβέρνηση δίνει 54 εκατ. ευρώ και μόνο. Είναι ενδεικτικό με ποιους θέλει η Κυβέρνηση να προχωρήσει την επόμενη ημέρα, σίγουρα όχι με τη μεσαία τάξη και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα