24/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα της. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και το βίντεο ολόκληρης της συζήτησης.

«Απεδείχθη ότι μετά το lockdown της άνοιξης δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και βλέπουμε όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας και της υγείας».

«Η Κυβέρνηση, αντί να προτάξει την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., κατεύθυνση στην οποία προέτρεπε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προτίμησε την επικοινωνία. Αντί η άμυνά μας σε αυτή την υγειονομική κρίση να είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και η δημιουργία περισσοτέρων Μ.Ε.Θ., η Κυβέρνηση προτίμησε να ενισχύσει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των Μ.Μ.Ε.».

«Δεν άκουσαν τις προτάσεις μας, προσπάθησαν να φτιάξουν επικοινωνιακά ένα αφήγημα παραποιώντας την πραγματικότητα».

«Η Κυβέρνηση πέφτει συνεχώς έξω στις προβλέψεις της για την οικονομία. Στην αρχή της πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας δήλωνε ότι “θα είχαμε αναιμική ανάπτυξη”, εν συνεχεία θα είχαμε “μια μικρή ύφεση” και εν τέλει, αποδεικνύεται ότι στην Κυβέρνηση στρουθοκαμήλιζαν και δεν ελάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα».

«Για τους περισσότερους πολίτες μπορεί η λέξη μνημόνιο να ακούγεται αρνητικά για πολλούς όμως στην κυβέρνηση αυτό δεν ακούγεται αρνητικά, καθώς είναι πιο κοντά στις επιταγές των ”Τροϊκανών”».

«Το Υπουργείο Παιδείας, παρά του ότι γνώριζε ότι θα υπάρξει και 2ο κύμα πανδημίας και θα έπρεπε να καταφύγουμε και πάλι στην τηλεκπαίδευση, δεν προνόησε προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες των παιδιών σε ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή μαθητές “δύο ταχυτήτων”».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα