24/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα της. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και το βίντεο ολόκληρης της συζήτησης.

«Απεδείχθη ότι μετά το lockdown της άνοιξης δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και βλέπουμε όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο χώρο της παιδείας και της υγείας».

«Η Κυβέρνηση, αντί να προτάξει την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., κατεύθυνση στην οποία προέτρεπε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προτίμησε την επικοινωνία. Αντί η άμυνά μας σε αυτή την υγειονομική κρίση να είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και η δημιουργία περισσοτέρων Μ.Ε.Θ., η Κυβέρνηση προτίμησε να ενισχύσει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των Μ.Μ.Ε.».

«Δεν άκουσαν τις προτάσεις μας, προσπάθησαν να φτιάξουν επικοινωνιακά ένα αφήγημα παραποιώντας την πραγματικότητα».

«Η Κυβέρνηση πέφτει συνεχώς έξω στις προβλέψεις της για την οικονομία. Στην αρχή της πανδημίας, ο κ. Σταϊκούρας δήλωνε ότι “θα είχαμε αναιμική ανάπτυξη”, εν συνεχεία θα είχαμε “μια μικρή ύφεση” και εν τέλει, αποδεικνύεται ότι στην Κυβέρνηση στρουθοκαμήλιζαν και δεν ελάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα».

«Για τους περισσότερους πολίτες μπορεί η λέξη μνημόνιο να ακούγεται αρνητικά για πολλούς όμως στην κυβέρνηση αυτό δεν ακούγεται αρνητικά, καθώς είναι πιο κοντά στις επιταγές των ”Τροϊκανών”».

«Το Υπουργείο Παιδείας, παρά του ότι γνώριζε ότι θα υπάρξει και 2ο κύμα πανδημίας και θα έπρεπε να καταφύγουμε και πάλι στην τηλεκπαίδευση, δεν προνόησε προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες των παιδιών σε ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή μαθητές “δύο ταχυτήτων”».

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα