13/04/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Τόση ανασφάλεια και φόβο δε ζήσαμε ούτε τα πιο σκληρά μνημονιακά χρόνια»

Την επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του Flash 99.4 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.

Ζητάμε εκλογές από το Δεκέμβρη, για να μπει ένα τέλος σε αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία εδώ και μήνες. Τόση ανασφάλεια, τόσο φόβο, τόση αβεβαιότητα δεν βιώσαμε ούτε τα σκληρά μνημονιακά χρόνια του 2013-14.

Από το Σεπτέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα επίπεδα, που ορίζει η ΕΕ. Τότε η συγκεκριμένη πρόταση λοιδορήθηκε, αλλά είδαμε στη συνέχεια να εφαρμόζεται σε 18 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να λέει ψέματα ανερυθρίαστα από το Βήμα της Βουλής ότι “ΑΝ υπάρξουν ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, θα τα φορολογήσω”. Η “Καθημερινή” τον έχει εκθέσει γράφοντας ότι υπάρχει πρόταση της ΡΑΕ ήδη εδώ και μήνες για την αισχροκέρδεια κ την αγνοεί η ΝΔ.

Σε αυτή τη χώρα, κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση ενισχύει και επιδοτεί την αισχροκέρδεια, αποφεύγοντας να πατάξει το πρόβλημα στην πηγή του.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Χατζηδάκης υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα του ATTICA TV σχολίασε την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομεαρχών και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η πολυεθνική Sonoco διαθέτει 73...

Διαβάστε Περισσότερα