11/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις και δεν υποσχόμαστε τον “ουρανό με τ’ άστρα” στους πολίτες”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Lamia Polis 87.7 σχολίασε την επικαιρότητα ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Το ντιμπέιτ αποτέλεσε μια “αποστειρωμένη” διαδικασία, χωρίς αμεσότητα και ζωντάνια. Εξήχθησαν ορισμένα συμπεράσματα αλλά, με δεδομένο ότι σε 10 ημέρες φθάνουμε στις εκλογές, το ντιμπέιτ δεν έδωσε τις απαντήσεις, που θα μπορούσαν να δοθούν σε μια 3ωρη διαδικασία.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολουθούσε πολιτικούς Αρχηγούς, Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, εννοείται ότι θα συνεχίσει και μετεκλογικά την προσπάθεια συγκάλυψης του τεράστιου σκανδάλου των υποκλοπών.

Ως πολίτης μιας χώρας με τεράστια ναυτική παράδοση και εξαιρετικά ναυπηγεία και τεχνογνωσία, δεν νιώθω υπερήφανος ο Πρωθυπουργός να επιδεικνύει φωτογραφία με την κατασκευή των ελληνικών φρεγατών σε γαλλικά ναυπηγεία, με Γάλλους εργαζόμενους αλλά με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Είναι σαφές και από το ντιμπέιτ ότι ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει διαρκώς δυσκολίες στην άμεση επαφή και επικοινωνία, όταν δεν έχει ενώπιον του έτοιμες ερωτήσεις και έγγραφα για να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου έχει “δέσει τα χέρια” των αγροτών και των κτηνοτρόφων στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα, ενώ είναι πρωτοφανές ότι δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ και η διαδικασία των επιδοτήσεων θα καθυστερήσει με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ. Το θέμα δημιουργεί πολλές σκιές, φόβο και ανασφάλεια για την επόμενη μέρα.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Λαμίας, του Δομοκού, της Αταλάντης, ολόκληρης Ελλάδας, δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από μια τράπεζα, καθώς η Κυβέρνηση προτίμησε όλοι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να περάσουν μέσα από τις συστημικές τράπεζες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, την ίδια στιγμή που βλέπουν τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ανάγκη τραπεζικού δανεισμού, να λαμβάνουν δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα χρόνια των μνημονίων και μετέπειτα της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης έχουν αφήσει πληγές. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και να απελπιζόμαστε. Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις και δεν υποσχόμαστε τον “ουρανό με τ’ άστρα” στους πολίτες. Υποσχόμαστε να δουλέψουμε μεθοδικά και με τιμιότητα για να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών μας.

Το 2015 παραλάβαμε μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεων “κολλημένες”, την ανεργία στο 27% και έναν κόσμο, ο οποίος απελπισμένος σκεφτόταν απλά την επιβίωσή του. Καταφέραμε πολλά, αλλά δεν εφαρμόσαμε μεγάλο μέρος του προγράμματός μας εξαιτίας του ασφυκτικού πλαισίου των μνημονίων. Διορθώσαμε αδικίες και το 2019 αφήσαμε μια οικονομία με ανάπτυξη και 37 δισ. στα ταμεία.

Δεν θέλω να κατακρίνω υποψηφίους, οι οποίοι προχωρούν σε κεντρικές ομιλίες, αλλά η προσωπική άποψή μου – και το εφάρμοσα και στις εκλογές του 2019 – είναι ότι πρόκειται για παλαιοκομματική αντίληψη να παίρνεις τηλέφωνα φίλους και γνωστούς για να έρθουν να σε παρακολουθήσουν επί μία ώρα και να σε χειροκροτούν. Δεν μου ταιριάζει αυτή η λογική περασμένων εποχών.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα