15/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Φέτος είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τη Φθιώτιδα»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 είχε την ευκαιρία να συζητήσει τόσο για τρέχοντα ζητήματα, όσο και για την πρωτοβουλία που ο ίδιος ανέλαβε και εξελίσσεται με σκοπό την ανάδειξη της Φθιώτιδας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο με τις τοποθετήσεις του κ. Σαρακιώτη. 
“Αν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό και είχε αναλάβει ο κ. Παπαδημούλης μία θέση Υπουργού και προέκυπταν ζητήματα επί της Υπουργίας του, με διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή κάτι παρεμφερές να το συζητούσαμε ευχαρίστως. Όμως όταν δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο σε όλη την πορεία του κ. Παπαδημούλη, θεωρώ ότι οποιοδήποτε σχόλιο είναι υπερβολικό.”
“Συνεχίζουμε και ασχολούμαστε με τον κ. Παπαδημούλη και δεν ασχολούμαστε με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος και είναι ο νούμερο ένα Βουλευτής σε ότι αφορά τη λήψη δανείων […] Μας κυβερνά ένα κόμμα, η Νέα Δημοκρατία το οποίο χρωστά πάνω από 300 εκατ. ευρώ και ένας Πρωθυπουργός ο οποίος οφείλει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες […] Ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις το 2016 ό,τι θα νοικοκυρέψει το κόμμα και βλέπουμε χρόνο με το χρόνο να αυξάνεται ο δανεισμός και τα κόκκινα δάνεια του κυβερνώντος κόμματος.”
“Αν ο κ. Παπαδημούλης ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, λέω εγώ, και είχε προκύψει κάποιο θέμα σχετικά με το διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων, λέω και πάλι εγώ, τότε να συζητούσαμε. Όμως ο κ. Παπαδημούλης δεν έχει διατελέσει σε κάποια τέτοια θέση. Αν θέλετε όμως να πιάσουμε τα των Ευρωβουλευτών, θα ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα για τον κ. Κύρτσο, τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε μέσα ενημέρωσης που λάμβαναν εκατ. ευρώ και άφησε ένα σωρό εργαζόμενους απλήρωτους, ενώ χρωστά προς τράπεζες και δε ξέρω αν χρωστά και στο δημόσιο, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πολύ ωραίο θέμα κι αυτό, αλλά δε βλέπω να ασχολείται κανένας.” 
“Αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για έναν επισκέπτη από το εξωτερικό να γνωρίσει τη Φθιώτιδα, η οποία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας με ορεινές περιοχές και ένα πολύ μεγάλο παραθαλάσσιο μέτωπο, καθώς και με μεγάλη ιστορία. Αυτά αναφέρω σε άρθρο μου, που δημοσιεύτηκε στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθήσω όσο μπορώ στην επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.”
“Η Φθιώτιδα έχει πολλές ιαματικές πηγές, όπως αυτές στα Καμένα Βούρλα, στις Θερμοπύλες, στην Υπάτη, στο Πλατύστομο, στην Παλαιοβράχα. Έχει τις προστατευόμενες περιοχές της Οίτης και του Παρνασσού, διαθέτει τα Αρχαιολογικά Μουσεία Λαμίας και Αταλάντης, όπου πρόσφατα είχαμε τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη των “Κούρων”, ενώ έχει και το παραθαλάσσιο μέτωπο και το μνημείο των Θερμοπυλών.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα