02/12/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση !”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε την επικαιρότητα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FΜ-1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Την άνοιξη του 2019 θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη. Λοιδωρήθηκε βεβαίως το μέτρο αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και από τη Νέα Δημοκρατία τότε. Προεκλογικά μάλιστα θυμάστε ότι είχε δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα διατηρηθεί. Όμως παρά τη δέσμευση η ΝΔ, εν τέλει την κατήργησε.

Ερχόμαστε στο κοινωνικό μέρισμα το οποίο τα προηγούμενα χρόνια διένειμε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 800 εκατ. ευρώ τη μία χρονιά, 900 εκατ. την επόμενη, τα οποία δόθηκαν και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αντίθετα, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος λέει συνεχώς ότι η οικονομία πάει πολύ καλά, δεν διανέμει κοινωνικό μέρισμα, σε συνέχεια της κατάργησης της 13ης σύνταξης. Συνεπώς, ευλόγως οι συνταξιούχοι σήμερα διαμαρτύρονται.

Αν δεν έβγαινε καθημερινά ο κάθε Υπουργός της Κυβέρνησης, να απειλεί με αναστολές εργασίας, να απειλεί με απολύσεις, δημιουργώντας όλη αυτή την ένταση, θα είχαμε ένα υψηλότερο επίπεδο εμβολιασμού. Δυστυχώς, από την πλευρά της Κυβέρνησης ξεκίνησε μία συγκρουσιακή προώθηση του εμβολιασμού. Όχι δηλαδή, όπως πρότειναν οι επιστήμονες, αλλά με έναν καθαρά αυταρχικό τρόπο. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής τα βιώνουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και τη Φθιώτιδα.

Στη χώρα μας δεν υπήρχε ποτέ αντιεμβολιαστικό κίνημα. Κατάφερε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δημιούργησε και αντιεμβολιαστικό κίνημα. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τον κ. Πέτσα, να δηλώνει ότι δε θα πετάξουμε χρήματα σε κλίνες Μ.Ε.Θ., όπως μας λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και από την άλλη να μοιράζει αφειδώς προς ΜΜΕ, εκατομμύρια ευρώ. Βγήκε προ ημερών πάλι μία απόφαση του Υπ. Υγείας για περίπου 5 εκατ. ευρώ. Από ότι φαίνεται χρήματα υπάρχουν για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Εισπράττω καθημερινά την αγωνία των γονέων που ανησυχούν για τα παιδιά τους. Και αυτό γιατί ψηφίστηκε η επαίσχυντη διάταξη της κας Κεραμέως για το 50% συν 1 παιδί. Δηλαδή, να νοσήσει το 50% συν 1 παιδί σε μία αίθουσα για να κλείσει αυτή η σχολική τάξη. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάλεσε από την αρχή της πανδημίας να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Αν είχε ξεκινήσει από την αρχή αυτή η προσπάθεια, πριν από δύο χρόνια, που ξέσπασε η πανδημία, είναι δυνατόν να μην είχαν “σπάσει” σήμερα τα μεγάλα τμήματα; Αντίθετα, η Κυβέρνηση αυτό που έκανε ήταν να ψηφίσει το καλοκαίρι του 2020, άκουσον, άκουσον, διάταξη για να αυξηθούν οι μαθητές ανά αίθουσα.

Επί 1,5 χρόνο καταθέτω σειρά ερωτήσεων και αναφορών για τα ζητήματα υγείας και την COVID19 στη Φθιώτιδα, με θετικό πρόσημο, προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Λαμίας και όχι κάνοντας στείρα αντιπολίτευση. Εκτός του ότι δε λαμβάνω απαντήσεις, για λογαριασμό όχι δικό μου, αλλά για λογαριασμό του προσωπικού και των πολιτών που έχουν νοσηλευτεί σε αυτό, είτε στο λεγόμενο “Πέτρινο”, είτε στη Μ.Ε.Θ., το Υπ. Υγείας απαξιεί να μπει καν στη διαδικασία απάντησης.

Κόψανε το Φλεβάρη τις κορδέλες για τις 7 κλίνες Μ.Ε.Θ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σήμερα οι 7 κλίνες Μ.Ε.Θ. δε λειτουργούν ακόμη ! Το παραδέχτηκε άλλωστε και η Αν. Υπουργός Υγείας, κα Γκάγκα, ότι έχουμε κλίνες Μ.Ε.Θ., έχουμε αναπνευστήρες, αλλά δεν έχουμε προσωπικό να τις λειτουργήσει. Ευχαριστούμε πολύ για τη δικαίωση αλλά το φωνάζουμε ενάμιση χρόνο.

Εκτός από το burn out που έχει υποστεί το προσωπικό, είχαμε και τις αποχωρήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Λαμίας. Είναι διπλές οι αρνητικές συνέπειες. Και δεν ενισχύουν τις δομές και αφήνουν μόνους τους ιατρούς και νοσηλευτές και αναγκάζουν λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας γιατρούς να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ. Αυτό γίνεται ξεκάθαρα λόγω των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης, και το έχουμε ακούσει σε πολλές περιπτώσεις. Πολλοί Βουλευτές της ΝΔ έχουν δηλώσει ότι η πανδημία είναι κάτι παροδικό και δε χρειάζεται να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας.

Ακούσαμε τον κ. Σκέρτσο να δηλώνει ότι δε θα κάνουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας για μία πανδημία. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Σκέρτσος, έψαχνε να βρει κρεβάτι Μ.Ε.Θ. για δικό του συγγενικό πρόσωπο, θα έλεγε αυτά τα πράγματα; Γιατί βιώνουμε σήμερα τέτοιες καταστάσεις. Και θέλω να απευθύνω και ένα ακόμη ερώτημα. Θα πήγαινε οποιοσδήποτε που έσπασε το πόδι του σε γυναικολόγο για να κάνει επέμβαση; Δε θα πήγαινε φαντάζομαι. Θα πήγαινε σε Ορθοπεδικό. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν, σήμερα, και στο Νοσοκομείο Λαμίας και σε πολλά Νοσοκομεία ανά τη χώρα, να μπαίνουν και ενα εξετάζουν τους ασθενείς με COVID19 γυναικολόγοι, μαιευτήρες, κ.α.;

Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση ! Γίνομαι δέκτης τηλεφωνημάτων και παραπόνων των πολιτών οι οποίοι είτε έχουν νοσήσει, είτε νοσούν οι συγγενείς τους, είτε έχουν άλλα προβλήματα υγείας – κάτι για το οποίο δε μιλάμε συχνά – και αναβάλλονται τα χειρουργεία, χωρίς να λαμβάνουν τη θεραπεία την οποία έπρεπε να λάβουν με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η υγεία τους ή και να χάνονται και εξαιτίας αυτού του λόγου.

Η Κυβέρνηση με τον τρόπο που λαμβάνει μέτρα αναιρεί τον ίδιο της τον εαυτό. Διότι παρακολουθήσαμε πρόσφατα τον κ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό σταθμό να λέει ότι απέτυχε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και μετά από δεκαπέντε ημέρες να κάνει λόγο για υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών. Ποιος μπορεί να πιστέψει έναν Πρωθυπουργό που τη μία λέει ότι κάτι απέτυχε και μετά από δεκαπέντε ημέρες πάει να το εφαρμόσει;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα